Šokantni snimci: Uhapsili nevinu ženu da bi njenog muža koji je opravdano tužio policiju naterali da se preda

 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 3

Muškarac iz Džordžije podneo je žalbu nakon što su ga policajci nevinog vezali lisicama. Vratili su se nekoliko dana kasnije i uhapsili njegovu ženu, te je držali u stanici dok se on nije predao zbog "opstrukcije"

Šokantni snimci kamera sa tela policajaca pokazuju kako policajci u Džordžiji nepravedno hapse i prete da će optužiti ženu samo nekoliko dana nakon što stavili lisice na ruke i pritvorili njenog muža jer nije udovoljio njihovim pitanjima o incidentu u komšiluku, javlja "Atlanta Black Star".

Sve je počelo 26. maja 2022, kada su policajci iz policijske uprave Kovington pozvani da istraže poziv zbog pucnjave iz lokalne četvrte u blizini Melodi Serkla.

Taj snimak, koji je objavio "Atlanta Black Star", prikazuje nekoliko policajaca koji posećuju više domova da pitaju vlasnike kuća da li su čuli moguće pucnje u tom području. Većina im je rekla da je čula pucnje, ali nisu naveli konkretan dom kao izvor pucnjave.

Policajac koji je reagovao, Džozef Baret, konačno je prišao kući Edvarda i Kendens Balard. Otišao je do Edvarda Balarda, koji je bio napolju sa svojom decom, da ga pita za pucnje. Baret je rekao Balardu da je komšija pozvao policiju nakon što je video da neko nosi pištolj i jurišnu pušku ispred kuće Balardovih i puca.

Balard je rekao policajcu da je čuo pucnje, ali da nije znao odakle su došli.

Kada je policajac Baret tražio Balardovo ime, Balard je rekao: "Edi", ali je policajac tražio njegovo puno ime.

"Gospodine, slušajte, ili nam se identifikujete, ili moramo da vas zadržimo, i moramo da otkrijemo ko ste", čuje se kako policajac Baret govori na snimku kamere.

Zakon D#ordžije ne zahteva od pojedinaca u Balardovoj situaciji da navedu svoja puna imena ili identifikaciju.


Nakon što Balard nije rekao svoje puno ime, policajac Baret mu stavlja lisice na ruke, vadi mu novčanik iz zadnjeg džepa i traži od drugog policajca da proveri njegovu državnu identifikaciju u policijskom sistemu.

Nekoliko trenutaka kasnije, Balardova porodica izlazi iz njihove kuće, a Balardova žena, Kandens, ispituje policajca Bareta zašto je njen muž u lisicama.

Baret kaže gospođi Balard: "Zato što je odbio da se identifikuje."

Kada gospođa Balard objasnila da nije protivzakonito da se njen muž ne identifikuje, policajac joj kaže da Balard mora da navede ime i datum rođenja "po zakonu" dok policija istražuje incident i razgovara sa potencijalnim svedocima.

Policajac Baret tada prilazi svom naredniku, koji razgovara sa nekim ko izgleda da je član porodice ili prijatelj Balardovih, da objasni zašto je Edvard Balard u lisicama.

Policajac objašnjava da je poziv koji je policija dobila od dispečera razlog velikog prisustva policije. Porodični prijatelj kaže policajcu da pucanj nije ispaljen iz kuće Balardovih.

Policajac Baret odgovara: "Nemamo razloga da verujemo da je to bilo ovde, ali pošto je ovo bila kuća s opisom koji smo dobili, zato smo imali razloga da dođemo ovde."

Porodični prijatelj traži od policajaca da oslobode Balarda, a policajac Baret se vraća Balardu da mu skine lisice. Niko od policajaca nikada nije optužio Balarda da je pucao iz pištolja, niti su pronašli dokaze o zločinu. Balard je podneo tužbu kasnije tog dana.

"Trebalo je da se tu završi", rekao je Hari Danijels, nacionalno poznati advokat za građanska prava koji zastupa Balardove. "Nažalost, policajac Baret i policijska uprava Kovingtona su nakon žalbe pogoršali već lošu situaciju."

Nekoliko dana kasnije, na Dan sećanja, 30. maja 2022, policajac Baret i brojni drugi policajci vratili su se u kuću Balardovih sa nalogom za hapšenje Edvarda Balarda zbog optužbe za ometanje.

Na snimcima telesnih kamera vidi se da policija okružuje njihovu kuću s izvučenim oružjem.

Kandens Balard je otvorila ulazna vrata i rekla policajcu Baretu da njen muž nije kod kuće. Ona zatvara vrata nakon što je Baret agresivno pokušao da blokira vrata nogom. Počinju da pričaju kroz ulazna vrata o nalogu, a Balardova pristaje da izađe napolje da razgovara s njim pošto uvede svoje pse unutra.

Kada je izašla na stražnja vrata svoje kuće, drugi policajac uperio je pištolj u nju i rekao joj da dođe do njega. Pošto je odbila, taj policajac joj kaže da nema izbora, a on i još jedan policajac je obuzdaju i stavljaju lisice.

Odvode je u štab da je ispitaju i prete da će je optužiti ako se njen muž ne povinuje i preda pod optužbom za ometanje.

"Da je bilo kakvog zločina, policajci su mogli da uhapse Edvarda Balarda 26. maja. Ali nije bilo, pa nisu. Imali su ga u lisicama i pustili su ga jer nije uradio ništa loše", rekao je Danijels. "Ali nakon što je podneo tužbu, izvode njegovu ženu pred decom s izvučenim pištoljima, prete joj hapšenjem i protivzakonito je zadržavaju dok se on ne preda za zločin koji nije počinio. U stvari, to čak i nije zločin."

"To nije slučajnost. To je zločin, a policija ga je počinila."

Kandens Balard je kontaktirala svog muža — koji je bio u prodavnici kada je policija tog dana stigla u njegovu kuću — iz policijske stanice i objasnila situaciju. Balardova je zadržana u stanici sve dok njen muž nije stigao da se preda pod optužbom za opstrukciju.

Edvard Balard je proveo noć u zatvoru zbog optužbe, koja ostaje otvorena više od 15 meseci nakon njegovog hapšenja.

(Telegraf.rs)

Video: Vozač kamiona na prajdu za Telegraf: Nije mi prvi put, podržavam mlade ljude

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zagor

    10. septembar 2023 | 00:03

    Prokleta bagra američka

  • XY

    10. septembar 2023 | 00:45

    Tako rade sprovodioci zakona jedne DEMOKRATSKE zemje, koji zele da se u celom svetu sprovodi njihova demokratija, kao opozicija kod nas!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA