Trenažni bicikl pao na muškarca i ubio ga na mestu: Porodica tuži proizvođača

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Sišao je sa bicikla da završi set vežbi na podu, kada je ustajao, uhvatio se za bicikl

Muškarca, koji je preminuo pošto mu je trenažni bicikl pokidao karotidnu arteriju, ubila je njegova nemarnost, smatra kompanija koja proizvodi ove bicikle, navodi Mirror.

Njujorčanin Rajan Furtado (32) trenirao je na popularnom trenažnom biciklu 13. januara 2022, samo šest meseci pošto ga je kupio, tvrdi porodica. Sišao je sa bicikla da završi set vežbi na podu, navodi se u tužbi koja je podneta sudu. Kad je ustajao, uhvatio se za bicikl, i kako se navodi u tužbi, bicikl je pao udarivši ga u vrat i lice. Presekao mu je karotidnu arteriju ubivši ga na mestu.

Policajci, koji su po pozivu prvi stigli na lice mesta, u stan Rajana Furtada, zatekli su bicikl na njemu.

Njegova majka, Džoana Furtado, podnela je tužbu protiv kompanije "Peloton" Vrhovnom civilnom sudu u Bruklinu u martu ove godine. Samo je jedna upozoravajuća etiketa bila na bicikli, što je neadekvatno, navodi se u tužbi. Kako se navodi, kompanija savetuje da se bicikl koristi za istezanje, ali da pritisak na bicikl, ako ga gurate ili vučete može da dovede do destabilizacije i pada. Ali se takođe i navodi da je "Peloton" trebalo da predvidi i upozori na nepravilno korišćenje, kao što je oslanjanje na njega prilikom ustajanja sa poda.

Ovo je prva poznata žrtva povezana sa trenažnim biciklom koji je izuzetno popularan. Međutim, nije prva žrtva za kompaniju koja prodaje, jer je jedno dete poginulo u martu 2021. godine na traci za trčanje.

Advokati koje je angažovala majka navode da kompanija krivi žrtvu za sopstvenu smrt i obećavaju da će učiniti sve što je u njihovoj moći da kompanija koja proizvodi bicikl odgovara za svoje činjenje i nečinjenje. Mrajka smatra da je bicikl bio "defektan i nerazumno opasan u dizajnu, instrukcijama, upozorenjima" .

Kompanija je izjavila saučešće porodici preminulog muškarca, ali smatraju da nisu odgovorni i da je tragični incident rezultat nemara.


(Telegraf.rs)

Video: Pretrčavala put takmičaru pa umalo stradala: Snašla je sva snaga bicikliste u jurišu na prvo mesto

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA