Pa zar na mestu gde su ubili 600 ljudi!? Sraman snimak iz Mariupolja: Gosti iz Kine razbesneli Kijev

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

"Veoma dirljivo", prokomentarisao je njen nastup "šef" takozvane "DNR" Denis Pušilin

Ruski mediji javljaju da je delegacija novinara, blogera i javnih ličnosti iz Kine stigla u Donjeck. Međutim, operska pevačica Vang Fang čak je izvela sovjetsku pesmu "Katjuša" u Dramskom pozorištu u Mariupolju, gde je više od 600 ljudi poginulo od ruske rakete u martu 2022.

Nakon brutalnog napada svet su obišle fotografije razrušenog pozorišta ispred kojeg je velikim slovima bilo napisano "Deca" (što je ukazivalo da pozorište kao skrovište koristi velik broj maloletnih civila).

"Veoma dirljivo", prokomentarisao je njen nastup "šef" takozvane "DNR" Denis Pušilin.

Ovu informaciju je na Tviteru objavio savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko, a u međuvremenu je tu informaciju potvrdio i zvanični predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko.

"Prema dostupnim informacijama, grupa kineskih blogera stigla je u privremeno okupirani grad Mariupolj. Njihov dolazak je ilegalan. Time se grubo krše zakoni Ukrajine koji regulišu prelazak državne granice strancima. Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine pokreće zabranu ulaska u Ukrajinu svim kineskim blogerima".

Nikolenko je istakao da Ukrajina poštuje teritorijalni integritet Kine i od kineske strane očekuje objašnjenje svrhe prisustva kineskih državljana u Mariupolju, kao i načina njihovog prodora u privremeno okupirani ukrajinski grad.

Nikolenko je takođe podelio snimak kineske operske pevačice koja izvodi „Katjušu“, popularnu sovjetsku pesmu, jedan od nezvaničnih simbola Rusije u Drugom svetskom ratu, piše Jutarnji list.

Wang Fang Foto: Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia

U četvrtak se Sergej Aksenov, tzv. šef okupiranog Krima, pohvalio na Telegramu da je na ukrajinsko poluostrvo pod ruskom okupacijom stigla "delegacija iz Kine".

Rekao je da su to "predstavnici kineske medijske i kulturne sfere" sa kojima je razgovarao o "pitanjima turizma".

Prema rečima Aksenova, on je navodno obavešten da su "turisti iz Kine spremni da dođu na Krim". On je naveo i da je dogovorena poseta kineskih privrednika Krimu.

(Telegraf.rs)

Video: Ukrajinske vlasti tvrde: Snimak navodno bombardovanog porodilišta u Mariupolju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    9. septembar 2023 | 02:01

    Koja to raketa ubije 600 ljudi? Da nije sa nuklearnom glavom?

  • Super Srbin

    9. septembar 2023 | 01:35

    Moj komšija veruje da Heri Poter zaista leti na metli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA