Pas našao spas na krovu kuće: Pred bujicama u Grčkoj beže ljudi, ali i životinje

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U ravnici Kardica, u selu Metamorfoziju, kao što se vidi na smimku, voda je doprla do krovova

Situacija u centralnim delovima Grčke pogođenim olujom "Danijel" je katastrofalna. Najmanje šest osoba je poginulo, a više od šest se i dalje vode kao nestale.

Oluja je donela obilne padavine koje su izazvale poplave i klizišta, a uništeni su i putevi i mostovi. Grad Volos i oblast Pilion u Tesaliji su najteže pogođena područja.

U ravnici Kardica, u Tesaliji, u selu Metamorfoziju, kao što se vidi na smimku, voda je doprla do krovova. Mnogi meštani su se popeli na krovove gde čekaju evakuaciju. Iz vode bukvalno vire samo krovovi.

Na jednoj od kuća zarobljen je i pas. Nepoznato je kako je dospeo na krov. Možda ga je, zaboravljenog, zahvatila bujica, pa je shvatio da će mu krov biti spas. Sirota žovotinja se odupire prednjih nogama da ne upadne u vodu, bar dok sam ne odluči da mora, pre ili kasnije, Pored njega, na ravnom krovu spas je našlo nekoliko meštana. Mnogi zabrinuti telefoniraju, čekajući izbavljenje.

Od utorka je evakuisano 820 ljudi u Grčkoj, od toga 750 u regionu Tesalije.

(Telegraf.rs)

Video: Drama na Halkidikiju": Potpoljen ceo rizort, turisti zarobljeni u vozilima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA