≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbi sa plaža šalju nestvarne snimke, dim prekrio nebo u Grčkoj: Sivilo stiglo do Halkidikija i Tasosa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trenutno ima požara u sedam regija u Grčkoj, pa je nebo od jutros iznad velikog dela Grčke mutno, a sunce sakriveno iza oblaka dima

  • 1
Požari, Grčka Foto: Tanjug/AP

Dim od velikih požara koji su izbili u Aleksadropolisu, Beotiji i Eviji stigao je do mnogih delova Grčke. Kako javljaju čitaoci Telegrafa, dim je stigao do Tasosa i Halkidikija, koji je udaljen čak 200 kilometara od žarišta u Aleksadropolisu.

Kako kaže čitalac Telegraf.rs, koji se nalazi na Tasosu, dim je prekrio nebo i na ovom ostrvu, a pepeo je svuda po stvarima, terasama, brodovima.

Dim je stigao i do omiljenog srpskog dela Grčke, Halkidikija, a turisti objavljuju neverovatne slike sivila sa Sitonije i iz Polihrona.

Kako piše Protothema, dim od požara prekrio je skoro polovinu Grčke.

Dim od požara u oblasti Evrosa stigao je čak oko 950 kilometara jugozapadno, pokrivajući površinu od oko 110.000 kvadratnih metara.

Sajt Nikana.gr piše da trenutno ima požara u sedam regija u Grčkoj, pa je nebo od jutros iznad velikog dela Grčke mutno, a sunce sakriveno iza oblaka dima. Zbog jakog vetra oseća se miris paljevine na Halkidikiju, Tasosu, ali i na jonskim ostrvima, a vidi se i pepeo u vazduhu.

Najveći požar je u Aleksadropolisu, Evrosu (šuma Dadia), ali gori i šuma i u okolini Kavale, na Eviji, Viotia, Rodopi, ostrvo Kithnos.

Gore sela i kuće u više oblasti, stradalo je i nekoliko ljudi, a gori i jedno do najznačajnijih staništa ptica i nacionalni park Dadia u Evrosu.

(Telegraf.rs)

Video: "Kao da se spasavamo iz pravog pakla": Jezivi snimak turista kako beže čamcem od požara u Grčkoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA