Talačka situacija u Tenesiju okončana smrću dva brata i ranjavanjem pet osoba

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

TBI istražuje pucnjavu, što je standardno u slučajevima kada policija koristi smrtonosnu silu

Talačka situacija u stambenom kompleksu u Tenesiju rano u sredu eskalirala je u pucnjavu koja je okončana sa dvoje mrtvih i petoro ranjenih, javlja AP.

Drama je počela u utorak popodne kada je policijska uprava u Klarksvilu trebalo da izvrši naloge za hapšenje u stambenom kompleksu zbog teških optužbi za provalu protiv dvojice braće, prema preliminarnim informacijama koje je dao Istražni biro Tenesija (TBI). Nije precizirano čija je vatra pogodila ranjene ili ubijene.

Braća Grin, 31-godišnji Brendon i 33-godišnji Leonard, su se po dolasku policije zabarikadirala u stan sa taocem, što je dovelo do višečasovnih pregovora sa policijom u Klarksvilu, navodi se u saopštenju TBI.

Klarksvil, Tenesi, pucnjava Braća Grin ubijena u vatrenom okršaju s policijom Foto: Tanjug/AP

Najmanje jedan od braće ispalio je nekoliko hitaca u policajce tokom pregovora, saopštila je policijska uprava u Klarksvilu na Fejsbuku.

TBI je saopštio da je situacija eskalirala kada su policajci ušli u stan, da bi pucnjava izbila oko pola sata posle ponoći, kada su ubijena braća Grin.

Povrede četvorice policajaca nisu bile opasne po život.

Klarksvil, Tenesi, pucnjava Foto: Tanjug/AP

U saopštenju TBI-ja nije identifikovan talac niti su dati detalji o težini njihovih rana.

TBI istražuje pucnjavu, što je standardno u slučajevima kada policija koristi smrtonosnu silu. Nalazi će biti prosleđeni tužiocu da odluči da li je upotreba sile bila u skladu sa državnim zakonom.

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA