Hronologija slučaja koji je potresao Srbiju: Od nestanka do pronalaska porodice iz Jagodine

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 4

U potragu za navodno nestalom porodicom uključili su se i Srbi koji letuju na Tasosu, koji su čak jurili i do luke da provere da li se njihov automobil iskrcao sa trajekta

Čitava Srbija, a i dobar deo Grčke, digao se sinoć na noge, da pomogne u pronalasku četvoročlane porodice iz Jagodine koja je krenula na letovanje na Tasos u nedelju, a potom im se, prema rečima članova porodice izgubio svaki trag.

Poslednji put su se javili 6. avgusta uveče pre nego što su ušli u Makedoniju, a njihovi najmiliji od tada o njima nisu čuli ni reč.

Apel je sinoć krenuo munjevitom brzinom da se širi društvenim mrežama, u svim mogućim grupama o Grčkoj čiji su članovi naši turisti. Jedino što se znalo jeste da su nestali Aleksandar Joksimović i Snežana Stamenković sa dve ćerkice, te da su na put krenuli u crnoj "opel korsi", jagodinskih registarskih oznaka.

U potragu za njima uključili su se Srbi koji letuju na Tasosu, koji su čak jurili i do luke da provere da li se takav automobil iskrcao sa trajekta.

Onda je Aleksandrova sestra ne jednom medijskom portalu ostavila komentar opisujući u kojoj odeći su krenuli na put. Ubrzo se čulo da je porodica nekako uspela da sazna da su 7. avgusta oko 00.30 časova ušli na teritoriju Grčke.

Saznalo se i da nisu krenuli na put preko agencije, već da je plan bio da porodica sama pronađe smeštaj čim stigne do Tasosa, i ništa više se nije znalo.

Drama je trajala tokom čitave noći, a do novih informacija bilo je teško doći. Srećom, jutro je donelo nešto lepše vesti.

Na Fejsbuk grupi Grčka Info, korisnik Cipe Mile, koji je od ranije poznat javnosti jer pomaže našim ljudima u Grčkoj, a koji je bio na vezi sa članovima nestale porodice, objavio je da je porodica dobro i da se nalaze u Limenariji.

On je i otkrio zašto se porodica nije javila svojima u Srbiji. Naime, kako navodi, pukao im je ekran na telefonu na kojem koriste viber, pa ih zato nije bilo.

"Devojčica se javila da je sve u redu i da nisu imali internet, ali od roditelja to baka nije čula. Javljeno je i policiji ovde u Grčkoj. Kada se čujemo i sa roditeljima od devojcice, javicemo nove informacije", naveo je Cipe Mile u svojoj objavi.

U hiljadama komentara koje su korisnici postavljali na mrežama tokom noći i jutra moglo se pročitati i to koliko je važno da se naši turisti javljaju svojim najmilijima kada krenu na put, odnosno stignu na odredište. Korisnici su uzimali u obzir sve moguće varijante za nemogućnost javljanja, ali nekako uvek nalazi ili rešenje.

"Ako je crkao punjač, može se od nekoga pozajmiti. Danas gotovo svi telefoni koriste isti punjač", "Ako ne radi roaming postoji wi-fi na svakoj pumpi ili u kafiću", "Ukoliko je došlo do oštećenja telefona, valjda neći broj znaju napamet, pa mogu da pozovu sa govornice". Ove poruke bi svi trebalo da zapamtimo, kako, ako se ikada nađemo u istoj situaciji kao ova porodica iz Jagodine, možemo da obavestimo naše bližnje da smo dobro, i da nemaju razloga da brinu.

(Telegraf.rs)

Video: Brdo kamenja obrušilo se na Jablanicu: Evo šta je ostalo od litice posle jezive tragedije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Broj telefona

    9. avgust 2023 | 09:34

    Danas bre niko ne zna niciji broj telefona. Svi su se vezali za online profile telefona, i kad to pukne, cao zdravo... Nemas pojma kako nekog da pozoves :)

  • 534

    9. avgust 2023 | 10:09

    Samo Viber. Ostalo košta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA