Pola godine posle stravičnog zemljotresa: Gde je danas beba spasena ispod reševina u Siriji?

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Afru su prihvatili i odgajaju je njena tetka i ujak

Snimak spasavanja novorođene bebe, devojčice iz ruševina zgrade u gradu Džindarisu na severu Sirije u februaru, obišla je ceo svet, a dete se od tada značajno oporavilo i sada je mala Afra jedna srećna, zdrava šestomesečna devojčica.

U seriji katastrofalnih zemljotresa koji su devastirali delove Turske i Sirije početkom februara, srušila se i zgrada u kojoj je živela majka male Afre, koja se porodila neposredno pre rušenja zgrade i preminula ispod ruševina odmah nakon porođaja, prenosi Bi-Bi-Si.

Kada je beba Afra pronađena u ruševinama zgrade u Džindarisu, njena pupčana vrpca je još bila vezana za majku.

Afru su prihvatili i odgajaju je njena tetka i ujak, zajedno sa još sedmoro dece u Džindarisu, nedaleko od turske granice.

"Još je mala, ali podseća me na svog tatu i na svoju majku, moju sestru Navaru. Ima Navarin osmeh. Često bi provodili vreme kod nas, ali sada ih više nema, izgubili su živote u zemljotresu", kaže Afrin ujak, Kalil al-Savadi, ljuljajući nasmejanu devojčicu u ljuljaški.

Razorni zemljotres pogodio je 6. februara jugoistočnu Tursku i severnu Siriju i odneo više od 44.000 ljudskih života, prenosi Tanjug.

Dramatični snimak spasavanja bebe u Džindarisu je podeljen na društvenim mrežama i ubrzo je postao viralan, a spašena devojčica je odvedena u bolnicu gde su je prozvali Aja, što na arapskom znači čudo.

(Telegraf.rs)

Video: Beba rođena u ruševinama nakon zemljotresa, ali je već postala siroče

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA