Majka male Sonje se porodila na trotoaru, na ulazu u bolnicu: "Tužićemo lekare, ovo je strašno"

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Za malu Sonju je saznao čitav region početkom avgusta, nakon što se pojavio snimak na kojem se vidi kako je mama (24) rađa na pločniku, tik do ulaza u bolnicu

Beba Sonja, koju je majka rodila na trotoaru, na ulazu u bolnicu u Urzičeniju u Rumuniji, puštena je kući i dobro se oseća.

Za malu Sonju je saznao čitav region početkom avgusta, nakon što se pojavio snimak na kojem se vidi kako je mama (24) rađa na pločniku, tik do ulaza u bolnicu, iz koje je prethodno "ispraćena" uz izgovor da nema lekara da je porodi i poslata je u drugu bolnicu, udaljenu 60 kilometara.

Iako je imala trudove, Sonjina mama je bila prinuđena da čeka sanitet, ali mala Sonja nije htela da čeka da stigne do druge bolnice. Rodila se nasred ulice, i spuštena je na plastičnu kesu, koju su gurnuli pod majku da beba ne padne na asfalt.

Danas baka male Sonje kaže da će porodica tužiti bolnicu zbog traume koju su preživeli. Ističe da su njena ćerka i unuka dobro, ali da je svašta moglo da pođe po zlu.

"To je čudo Božje, šta čovek može da uradi. Odeš u hitnu, a oni ti ne pomognu, ništa ne urade. Nisu doneli čak ni ćebe da umota bebu. Sonja je živa samo zahvaljujući Bogu", ogorčena je baka.

Ona prepričava dramu koja se događala te noći.

"Pozvala je ćerka i rekla da mora da zove Hitnu, krenuli smo ka bolnici, a onda sam ja tamo budila sestru! Traumatično iskustvo. Moja ćerka je mislila da će i ona i beba umreti. Ostavili su je tako, u tom strahu", priča baka.

Kako prenose rumunski mediji, medicinska sestra, lekar i šef smene koji su te noći radili su suspendovani.

Unutrašnja kontrola je pokazala da nijedan lekar nije pogledao trudnicu, iako je karton bio otvoren.

(Telegraf.rs)

Video: Nezgodna rupa u Ulici Ljube Šercera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA