Desantis najavio da će, ako postane predsednik SAD, od prvog dana početi da "reže grla"

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

"Imaćemo sve ove ljude 'duboke države', znate da ćemo početi da režemo grla od prvog dana", rekao je guverner Floride

Guverner Floride Ron Desantis obećao je da će "početi da reže grla od prvog dana" ako bude izabran za predsednika SAD, piše "Newsweek".

Republikanac sa Floride bio je u nedelju u Nju Hempširu kada je dao komentare o pooštravanju "duboke države" - frazi koju koriste neki konzervativci da opišu navodnu zaveru neizabranih zvaničnika za koje tvrde da tajno upravljaju vladinom politikom.

Desantis se predstavlja kao tvrdolinijaš dok se nadmeće za republikansku nominaciju 2024, a ankete pokazuju da zaostaje za bivšim predsednikom Donaldom Trampom među glasačima Republikanske stranke.

Tokom svog trodnevnog putovanja povodom kampanje, guverner je govorio na roštilju u gradu Raj, čiji je domaćin bio bivši republikanski senator Skot Braun.

U primedbama koje je snimio javni radio Nju Hempšir, Desantis je rekao: "Imaćemo sve ove ljude 'duboke države', znate da ćemo početi da režemo grla od prvog dana."

Iako nema nagoveštaja da je Desantis govorio doslovno, "Newsweek" je kontaktirao njegovu predsedničku kampanju pitajući da li guverner ostaje pri toj primedbi.

Norm Olsen, učesnik roštilja koji je sebe opisao kao primarnog glasača republikanaca, rekao je javnom radiju Nju Hempšira da ne odobrava komentar guvernera. "Da sam ja bio zadužen za njegov PR, rekao bih: 'Nemoj da koristiš tu terminologiju'."

Desantis je u govoru u Raju još rekao: "Potrudićemo se da probuđena agenda završi na smetlištu istorije."

Guverner je takođe obećao oštriju akciju protiv meksičkih narko-kartela, rekavši: "Na granici će ih ubijati."

Na Floridi DeSantis je usvojio "Zakon o zaustavljanju buđenja", koji zabranjuje obrazovnim ustanovama i preduzećima da podučavaju bilo šta što bi moglo da izazove "osećaj krivice, teskobu ili bilo koji oblik psihičkog stresa" na osnovu rase, nacionalnog porekla ili pola.

(Telegraf.rs)

Video: Duboka država: Teorija zavere ili pojam koji još nije definisan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    4. avgust 2023 | 19:05

    svi lazovi tako pricaju posle druga prica tako je i Italijanska premijerka lagala narod sad se ne čuje

  • Vodolijax

    4. avgust 2023 | 18:21

    Ovoga kao da je napravio Hrvat........

  • Z

    5. avgust 2023 | 09:36

    Počni od Bajdena pa do Klintona pa da ti vjerujemo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA