Vreme čitanja: oko 3 min.

Vladimir devojku 14 godina držao u zatočeništvu i silovao: Majka otkrila kako nije zatrudnela, jezivi detalji

Vreme čitanja: oko 3 min.

Verzija da je Vladimir Českidov stalno pio nije potvrđena

  • 0
Vezana žena Foto: Shutterstock

Majka Vladimira Českidova, koji je optužen za kidnapovanje žena, silovanje i ubistvo jedne od njih, objasnila je zašto, posle 14 godina stalnog odnosa, zatočenica Ekaterina nije zatrudnela sa njenim sinom.

Kako prenosi 74.RU, penzionerka je istražiteljima rekla da je njen sin neplodan. U kući su zaplenjene porno "igračke", ali ovo je samo mali deo ove zastrašujuće priče.

Drugo pitanje koje mnogi postavljaju je zašto toliko godina zatočenica nije uspela da pobegne. Postoji nekoliko razloga. Tokom pretresa, snage bezbednosti su u kući pronašle posebnu strukturu za koju je Ekaterina bila stalno vezana, a takođe su joj bila zapušena usta. Prozori su bili sa rešetkama, a za sve ove godine puštena je na ulicu 2-3 puta i to ne dalje od bašte.

"Kada bi negde odlazio, vezao bi je za improvizovanu konstrukciju od dasaka i šipki, zalepio joj usta selotejpom i to je to. Ako je bio kod kuće, skoro sve vreme je provodio sa njom, igrajući šah. On je dobar šahista, išao je u školu šaha“, rekao je izvor iz policije.

Teoretski, Ekaterina je ranije imala priliku da pobegne, tvrde snage bezbednosti. Zašto to nije uradila pre je pitanje za psihologe. Možda je strah bio prejak, jer 2011. godine, pred njenim očima, Českidov se obračunao sa njenom "prethodnicom", takođe zatvorenicom, koja je pokušala da istrči u dvorište i pozove pomoć.

Prvo joj je zabio nož u glavu, a zatim pozvao Ekaterinu i, ispred nje, tukao žrtvu čupačem za eksere. Zatim ju je raskomadao, stavio u veliki lonac i zakopao u podrumu.

Privatna kuća Českidovih, u kojoj su držani zarobljenici, jako je pretrpana. Istovremeno, kako napominju istražitelji, tamo nisu pronađene flaše alkohola. Retko je pio. Štaviše, snage bezbednosti koje su radile sa njim nazivaju ga prilično inteligentnom osobom.

Vladimir bio i oženjen

Godine 1989. Vladimir Českidov je sa prijateljem izvršio pljačku. Kasnije je upoznao ženu iz Sverdlovske oblasti i oženio se. Otišao je u Jekaterinburg. Živeli su zajedno šest godina, nakon čega su se rastali.


Českidov je potom otišao u Moskvu, trgovao stvarima na stanici Lenjingrad. Tamo su ga žestoko pretukli i opljačkali. Bez novca se vratio majci. Od 2005. stalno je živeo sa njom. Otac mu je preminuo pre pet godina, ali nema sumnje da je učestvovao u zločinima svog sina – od 2008. godine imao je nekoliko moždanih udara.

Upad policija rusija devojcica Printscreen: Instagram/Следственный комитет РФ

Godine 2009. tada 37-godišnji Vladimir upoznao je 19-godišnju Ekaterinu. Do punoletstva devojčica je živela u sirotištu. Kada je tamo diplomirala, nastanila se kod strica. Tamo joj je prišao Českidov, pozvao ju je u goste kod njega u selo Smolino, na piće. Devojka je pristala. Pošto se otreznila, Ekaterina je čula da će živeti sa njim. I počelo je 14 godina zatočeništva, nasilja i prisilnog rada u kući. Za greške, Českidov je tukao devojku.

- U stvari, on je prilično pametan. Ali sa mentalnom bolešću - kaže jedan od izvora 74.RU, dok majka kaže da je imao neku bolest u detinjstvu.

Do raspleta je došlo 30. jula. Českidov je doživeo psihijatrijsko pogoršanje, postao je nekontrolisan, počeo je da zavija u bašti. Majka, koja je i sama ceo život radila kao bolničarka u hitnoj pomoći, pozvala je lekare da pomognu njenom sinu. Odveden je u psihijatrijsku bolnicu.

Tog dana, po prvi put, Ekaterina nije bila zatvorena. Iskoristivši zabunu, pobegla je. Inače, izvori policije ne potvrđuju da joj je majka Českidova sama rekla da beži. Navodno je Ekaterina pobegla u tajnosti.

Odjurila je do stričevog stana, ali on tamo više ne živi. Kucala je kod komšije, dali su kontakte njene sestre, uz pomoć kojih se Ekaterina obratila za pomoć nadležnim institucijama.

Kada je Vladimir izveden iz psihijatrijske bolnice, pojavio se pred sudom zbog određivanja mere zabrane. Optužen je za ubistvo, otmicu i silovanje. On je priznao krivicu za prva dva zločina, ali negira seksualni napad. Uverava, sve je bilo sporazumno. Sud ga je poslao u istražni zatvor na dva meseca, a zatim mu mera prevencije može biti produžena.

Valentina Českidova (72), majka okrivljenoga, optužena je za otmicu. Istraga dokazuje da je ona pomogla sinu da zadrži Ekatetrinu. Ali na sudu je penzionerka rekla da je devojka živela sa njima „kao kraljica“, svojom voljom. Sud ju je pustio iz pritvora. Mera prevencije je preinačena u pismenu izjavu o nenapuštanju.

(Telegraf.rs)

Video: Srpkinje primorali da se danju i noću prostituišu i prodaju drogu u stanovima Barselone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA