Upucao vozača zbog srednjeg prsta, pa još nasrnuo i na policajca: Evo koliku kaznu je dobio

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Policajac iz okruga Kenjon pronašao je Kastiljovo vozilo sat vremena kasnije, naredivši mu da stane, ali je potom bio primoran da puca i rani Kastilja.

Muškarac iz Nampe u Ajdahu, koji je upucao vozača drugog vozila tokom incidenta na putu, a potom je njega ranio policajac dok je pokušavao da ga zaustavi, suočava se sa ozbiljnom robijom, javlja "Idaho Stateman".

Sudija trećeg okruga Rendal Grouv osudio je Rolanda Kastilja (42) na pet godina zatvora i 10 godina neodređeno zbog teške povrede, plus pet godina zatvora zbog nezakonitog posedovanja ukradenog vatrenog oružja, navodi se u saopštenju tužioca okruga Kanjon u utorak. Ukupno će Kastiljo služiti prvih 10 godina kazne u zatvoru, a preostalih 10 bi mogao da odsluži u zatvoru ili uslovno.

Kastiljo 13. jula 2022. u Nampi nije zaustavio vozilo na znak "stop". Na njega je naleteo drugi vozač. Tužioci su rekli da ga je Kastiljo u naletu besa upucao iz ukradenog pištolja, pogodivši u rame i ruku čoveka koji mu je pokazao srednji prst. Ranjeni čovek je pozvao hitnu pomoć i dao opis Kastiljovog vozila i pravca kojim se kretao.

Policajac iz okruga Kenjon pronašao je Kastiljovo vozilo sat vremena kasnije, naredivši mu da stane, ali je potom bio primoran da puca i rani Kastilja.

Policija Nampe je tada saopštila da je Kastiljo napao policajca pre nego što ga je on upucao. U saopštenju za javnost od utorka o Kastiljovoj kazni navodi se da je upucan nakon što je "agresivno izašao iz vozila".

"Želim da se zahvalim Tužilaštvu okruga Kenjon na radu koji je stavio Kastilja iza rešetaka i doneo pravdu žrtvi ovog besmislenog zločina", rekao je šerif okruga Kenjon Kiran Donahju. "Takođe želim da odam priznanje svom zameniku, koji je doneo odluku u deliću sekunde i preduzeo neophodne mere da spreči Kastilja da potencijalno izazove više nasilja ili štete članovima naše zajednice."

(Telegraf.rs)

Video: Sa njima nema šale: Evo šta se desi kada policajcu pokažete srednji prst

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA