Bizon napao ženu, zadobila teške povrede: Drugi incident u Nacionalnom parku u nekoliko dana

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Bizoni su najveći sisari u Severnoj Americi, a mužjaci bizona su teški i po više od 900 kilograma, a visoki skoro dva metra

U Nacionalnom parku "Teodor Ruzvelt" u Severnoj Dakoti, bizon je teško povredio jednu ženu iz Minesote, saopštila je Služba nacionalnih parkova.

Dodaje se da je žena u ozbiljnom, ali stabilnom stanju nakon što je zadobila "značajne povrede stomaka i stopala", prenosi CBS.

Iz Službe navode da nije jasno šta se tačno dogodilo, ali da se incident istražuje.

U poslednjih nekoliko dana, ovo je drugi incident u jednom nacionalnom parku. Prethodno je bizon napao 47-godišnju ženu iz Feniksa u Nacionalnom parku Jelouston.

Ona je zadobila teške povrede grudnog koša i stomaka i helikopterom je prebačena u bolnicu u Ajdaho Folsu.

Bizoni su najveći sisari u Severnoj Americi, a mužjaci bizona su teški i po više od 900 kilograma, a visoki skoro dva metra.

(Telegraf.rs)

Video: Božović o suđenju za "Ribnikar": Ovo je bilo jedno od najstrašnijih suđenja u mojoj karijeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    20. jul 2023 | 07:01

    Ovo na slici je water bufalo. Već godinama moja porodica pije mleko i jede proizvode od njega. Svi koji imaju probleme sa varenjem preporučujem ovo mleko i mnogo više vitamina i naravno ova vrsta mleka nema hormone u sebi kao kravlje. Jako pitome zivotinje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA