Vrištala na stranom jeziku, prošla na crveno: Poslednji trenuci pre nego što je Anđelika pokosila Matiju (2)

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Bild je prvi put od nesreće 6. jula uspeo da rekonstruiše tragičan događaj do detalja

Nedelju dana nakon tragedije u kojoj je poginula tročlana porodica na odmoru, Italija je i dalje u šoku.

Do nesreće je došlo u gradu Santo Stefano di Kadore, kada je nemačka državljanka Anđelika Hater audijem pokosila malog Matiju (2), njegovog oca Marka i baku Mariju.

Bild otkriva šta se dogodilo u minutima pre tragedije koja je potresla zemlju.

Nemica je u audiju išla gradom brzinom od oko 90 kilometra na čas. Snimak sa bezbednosne kamere iz skladišta pokazuje audi koji ide velikom brzinom.

Javni tužilac je nedavno isključio divljanje, govoreći o osobi "koja ne može da kontroliše svoj bes". Razlog za smrtonosno putovanje treba tražiti u tome.

Prema nalogu za hapšenje u koji je Bild imao uvid, sada je moguće prvi put rekonstruisati događaje od 6. jula do detalja.

15 h - Roditelji, deka i baka malog Matije iz predgrađa Venecije bili su na odmoru u Santo Stefanu. Krenuli su u šetnju do marketa. Bilo je malo maglovito, put je bio suv, a na groblju je bilo puno ljudi zbog sahrane.

U isto vreme, Anđelika je parkirala svoj audi A3 kod fontane, otvorila sva vrata i punila flaše sa vodom. U audiju, koji je registrovan na njenog oca Martina, živela je od oktobra.

Masimo F. ugledao je Nemicu na putu do svoje štale i bio je iznenađen osobom plave kose, crnom šortu i japankama.

"Imao sam utisak da je to dete od oko 10 godina, uzbuđeno se svađala i vrištala na jeziku koji nisam razumeo", rekao je on. Pretpostavlja se da je govorila nešto na nemačkom.

Zatim je bacila nekoliko plastičnih flaša u vazduh, zalupila sva vrata i odvezla se, "normalnom brzinom".

15.10h - Svedokinja Veronika B. primećuje nemački audi pri vožnji u rikverc, koji čak i proklizava zbog jakog ubrzanja.

"Prešao je preko znaka stop bez zaustavljanja", rekla je ona.

15.14 sati i 28 sekundi - Anđelika se okreće u dvorištu radionice i snima je nadzorna kamera.

15.14 sati i 58 sekundi - Iz skladišta kamera snimak audi kako prolazi velikom brzinom, od 70 do 90 km/h. Četiri sekunde kasnije, čuje se prasak - trenutak udarca, dok na ulici nema tragova kočenja.

Svedoci čak tvrde da su neko vreme videli automobil kako se vozi na dva točka po trotoaru. Audi se zaustavlja samo 53 metra iza mesta nesreće, rušeći stub za rasvetu i ogradu na putu do tamo.

Audi je udario četiri člana porodice: majka je samo malo dirnuta, ali auto udara oca Marka (48) i baku Mariju (65) kao i malog Matiju (2). Njih troje lete kroz vazduh.

Njihova tela su pronađena 30 metara dalje. Otac i majka su umrli na licu mesta, dok je dečak prevezen u bolnicu sa povredama opasnim po život.

15:16 - Komandant karabinjera čuje jaku buku tokom pauze i sam odlazi na mesto nesreće. Poziv za hitne slučajeve stigao je pet minuta kasnije.

Policajci su pronašli Anđeliku u stanju šoka na mestu nesreće. Audi je bio uništen, a desni točak mu je otpao.

16:44 - Matija je proglašen mrtvim u bolnici u Belunu.

17:04 - Angelika dolazi u bolnicu u Pievo di Kadore sa ogrebotinama. Ona navodi da nije koristila drogu i alkohol. Njen mobilni telefon je zaplenjen, ali u vreme nesreće nisu primljeni pozivi, a aplikacije za slanje poruka nisu bile otvorene.

21 h - Saopštena su joj prava i uhapšena je. Prebačena je u ženski zatvor.

Istovremeno, pogled na policijski kompjuter pokazuje da je Anđelika prijavljena tek 23. maja 2023. u Bolcanu zbog pružanja otpora policajcima i nošenja opasnog predmeta.

Kako se navodi, ona je briznula u plač u prodavnici Media World i vređala i pretila menadžeru - jer je "odbio da joj zameni mobilni telefon". Nisu je smirili ni pozvani karabinjeri.

Kada je trebalo da joj stave lisice, bacila je biljku na policajca. Više od 20 minuta ih je vređala i psovala, napisala je policija u izveštaju. U ženskom rancu su otkrili čekić dug 30 centimetara.

Ostaje u zatvoru, a istraga je u toku.

(Telegraf.rs)

Video: Juka: Fokus je na spasavanju ljudskih života

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA