Hrvatski mediji: U Bahmutu ubijen Srbin Uroš Prvulović

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 16

Saučešće Uroševoj porodici je na svom Telegram kanalu objavio major DNR-a, snajperista Dejan Berić.

Uroš Prvulović (28), navodni pripadnik Prigožinove plaćeničke grupe Vagner, navodno je poginuo u Bahmutu, javljaju hrvatski mediji.

"Slobodna Dalmacija" navodi da se ne zna kada je tačno poginuo Uroš, a priča se aktualizovala kada se Prigožin sa svojim sledbenicima povukao u Belorusiju i kada je deo plaćenika potpisao ugovore s Ministarstvom obrane Rusije, čemu su se mnogi iz te grupe donedavno protivili.

Saučešće Uroševoj porodici je na svom Telegram kanalu objavio major DNR-a, snajperista Dejan Berić, koji nije hteo da napiše i Uroševo prezime.

"Poginuo je u borbama za Artemovsk (kako Rusi zovu Bahmut), a telo mu je pronađeno pre deset dana. Ne možemo objavljivati gde će biti sahrana, ali sam ja mislio da odem na tu sahranu, ali zbog obaveza, nažalost, ne mogu. Uroš je bio u zatvoru dva meseca jer je bio na strani Bratislava Živkovića, koji je i njega uvalio u probleme. Ja i neki naši dobrovoljci smo ga izvadili iz zatvora, a sada možda i žalimo jer da je ostao u zatvoru, sigurno ne bi poginuo. Ali, ne može se protiv sudbine", rekao je Berić.

Telegraf.rs nije mogao da potvrdi istinitost ovih informacija.

(Telegraf.rs)

Video: Oklopna vozila na ulicama: Prigoržin kaže da su Vagnerovci preuzeli Rostov

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    5. jul 2023 | 17:27

    SVIM BORCIMA PROTIV NATO FASIZMA VECNA SLAVA I HVALA!!! NATO U BLATO!!!!

  • Marina

    5. jul 2023 | 17:10

    Šta je njega teralo da ide tamo. Strašno. Besmisleno.

  • Nika

    5. jul 2023 | 17:08

    Bog da ga prosti. Danas usnula u Gospodu mati Veronika u Pokrovskoj crkvi. Mnogima u Beogradu pomogla Sutra zaupokojena liturgija u Pokrovskoj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA