Poginuo komandant čečenske oružane formacije Ahmat Jevgenij Pisarenko

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ukrajinski mediji tvrde da je Pisarenko poginuo u borbama u Donbasu

Jevgenij Pisarenko, komandant čečenske oružane formacije Ahmat, poginuo je u borbama u Donbasu, javljaju ukrajinski mediji pozivajući se na Pisarenkovog naslednika Aptu Alaudinova, koji je tu vest objavio na svom Telegram kanalu.

Ukrajinske vlasti optužile su bivšeg visokog obaveštajnog oficira za izdaju, saopštila je u ponedeljak ukrajinska obaveštajna agencija.

Oleh Kulinič, koji je bio na čelu krimske administracije Službe bezbednosti Ukrajine (SBU), uhapšen je prošlog jula pod optužbom da je regrutovao druge proruske operativce po nalogu Moskve.

Istražitelji su rekli da je radio za rusku Federalnu službu bezbednosti (FSB) i da su ga nadgledali drugi bivši ukrajinski zvaničnici koji su prebegli u Moskvu.

"Ovo je jasan signal svima koji rade za neprijatelja: SBU će vas sigurno pronaći i naterati da odgovarate za ono što ste uradili", rekao je šef SBU Vasil Maljuk u saopštenju.

Ako bude osuđen, Kuliniću prijeti kazna do 15 godina zatvora.

Prošle godine, predsednik Volodimir Zelenski pozdravio je Kulinićevo hapšenje kao deo procesa „samopročišćenja“.

(Telegraf.rs)

Video: Poruka Jevgenija Prigožina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA