Pogledajte kako teče rekonstrukcija i obnova manastira Hilandar

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Država je obezbedila stalnu brigu o manastiru

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković izjavila je da će 3. jula biti održan godišnji sastanak Komisije za Hilandar i istakla da je važno da je država posebnim zakonom obezbedila stalnu brigu o Hilandaru.

Gojković, koja je predsednica Komisije za Hilandar, rekla je u intrevjuu za novosadski Dnevnik da se na sastanku Komisije u manastiru Kakovu neće razgovarati samo o obnovi svega što je uništeno u velikom požaru, koja je praktično završena, već će biti reči i o obnovi čitave infrastrukture na Hilandaru.

Podsetila je da je na incijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića donet poseban Zakon o očuvanju kulturnog i istorijskog nasleđa Svetog manastira Hilandar.

U snimku u nastavku teksta pogledajte kako teče obnova i rekonstrukcija Hilandara:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Sednica Komisije za obnovu Hilandara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misa

    3. jul 2023 | 16:26

    Jedino me brine, sto ce prvorodjeni da bude graditelj i mecena manastira sa nasim parama. No, nije bitno, bitno je de se ma. Nastir pomogne i uradi kako treba. Gleda onaj od gore sve, i vratice po zaslugama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA