Vreme čitanja: oko 1 min.

Makron sazvao krizni sastanak zbog nasilja nakon ubistva tinejdžera: Nema opravdanja za napade na institucije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom nereda noćas je uhapšeno 150 osoba, a povređeno više od 20 policajaca

  • 1
Emanuel Makron Foto: Tanjug/AP

Francuski predsednik Emanuel Makron je danas izjavio da su neopravdani napadi na institucije, tokom demonstracija nakon ubistva tinejdžera od strane polciije.

"U narednih nekoliko sati mora da dođe do smirivanja situacije", rekao je Makron, prenosi BFM TV. On je sazvao vanredni sastanak kabineta povodom noćašćnjeg nasilja.

Dodao je da je neophodno pripremiti se za narednih nekoliko dana. Prethodno je francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen saopštio da je 150 osoba uhapšeno u nekoliko francuskih gradova u kojima su sinoć izbili protesti zbog brutalnosti policije.

On je dodao da su demonstranti napali gradske skupštine, škole i policijske stanice. Iz francuskog ministarstva unutrašnjih poslova ranije je saopšteno da su tokom nereda lakše povređena 24 policajca, kao i da su demonstranti zapalili oko 40 automobila.

U utorak ujutru, policajac je ubio 17-godišnjaka tokom provere u Nanteru, predgrađu u zapadnom delu Pariza, zbog toga što je mladić odbio da zaustavi svoj automobil. Francusko tužilaštvo je saopštilo da vodi istragu protiv policajca. Sam Makron rekao je juče da je ovo ubistvo od strane policije neobjašnjivo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BHMB

    29. jun 2023 | 12:26

    Zahtevamo deeskalaciju obe strane i da se suzdrze od dalje provokacije i eskalacije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA