Tesna razlika: Evo ko bi pobedio da se sutra održe predsednički izbori u SAD

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 7

Anketa rađena od 16. do 20. juna na 1.000 registrovanih birača ima marginu greške od plus ili minus 3,1 procentni poen.

Predsednik Džo Bajden bi pobedio kandidata republikanaca Donalda Trampa u hipotetičkom revanšu na izborima 2024. u anketi NBC News-a, iako je njegova prednost unutar granice greške ankete, prenosi Bloomberg.

Bajden ima podršku od 49 odsto u anketi registrovanih birača, a bivši predsednik 45 odsto. Prema anketi objavljenoj u nedelju, Bajdenova najšira prednost je među crnim biračima, dok je Trampova najveća prednost među seoskim biračima.

Trampova podrška među republikanskim glasačima na primarnim izborima u anketi od 16. do 20. juna porasla je na 51 sa 46 odsto u aprilu, što sugeriše da on za sada ne trpi posledice savezne optužnic zbog navodnog pogrešnog rukovanja poverljivim dokumentima.

Više ispitanika je bilo zabrinuto zbog Bajdenovog fizičkog i mentalnog zdravlja kao predsednika nego zbog Trampovog - sa razlikom od 68 prema 55 odsto, prema NBC News.

Na predsedničkim izborima 2020. godine, Bajden je pobedio Trampa sa 306-232 na Elektorskom koledžu, sa četiri procentna poena prednosti na izborima, prema Pev Research Center-u.

Obe strane potvrđuju svoj stav o aktuelnim temama politike kao što je abortus uoči 2024. Tramp je izgleda pooštrio svoju javnu poziciju tokom govora pred evangelističkim hrišćanskim biračima u subotu, rekavši da "savezna vlada ima vitalnu ulogu u zaštiti nerođenog života. "

Demokrate kreću u kampanju slanja poruka o pravima na abortus, koristeći ranjivost republikanaca.

Među republikanskim glasačima na primarnim izborima, guverner Floride Ron Desantis zaostao je sa oko 22 odsto podrške. Podrška nekom drugom kandidatu repuiblikanaca je jednocifrena.

Anketa rađena od 16. do 20. juna na 1.000 registrovanih birača ima marginu greške od plus ili minus 3,1 procentni poen.

(Telegras.rs)

Video: Ličnosti sveta: Džozef Bajden

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sveto

    27. jun 2023 | 01:38

    Joj bolesne nacije,pa zar bi neko glasao za onajo izgubljenog debila

  • 534

    27. jun 2023 | 01:30

    Od 380 miliona amerikanaca uzima se anketa na 1000 ispitanika kao merodavna?

  • nesposbni

    27. jun 2023 | 01:22

    koliko je Srbija nesposobna što se nije propagandno približila evangelističkom lobiju povodom Kosmeta,inače uz feministički i jevrejski, najačem u Americi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA