Vreme čitanja: oko 1 min.

Italija se oprašta od Berluskonija: Danas sahrana bivšeg premijera, proglašen dan žalosti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pre sahrane, Berluskonijevo telo nalazi se u njegovoj kući u Vili San Martino u Arkoru, blizu Milana, a samo rođacima i prijateljima je omogućen pristup da odaju počast pokojnom premijeru

  • 0
Silvio Berluskoni Italija opraštanje Foto: Tanjug/AP

Italija se sprema da se oprosti od četvorostrukog bivšeg premijera, lidera desnog centra i medijskog milijardera Silvija Berluskonija koji je u ponedeljak umro u 87. godini.

Vlada je proglasila nacionalni dan žalosti za danas kada će biti organizovana državna sahrana lidera stranke "Napred Italijo" (Forza Italia) u milanskoj katedrali, prenosi agencija ANSA.

Italijanske i evropske zastave spuštene su na pola koplja na javnim zgradama u Italiji i na diplomatskim i konzularnim zgradama u inostranstvu.

Njegovo telo neće ležati u njegovom televizijskom studiju Mediaset u Kelno Moncezeu pre sahrane, kako je prvobitno najavljeno, iz bezbednosnih razloga.

Berluskonijevo telo nalazi se u njegovoj kući u Vili San Martino u Arkoru, blizu Milana, a samo rođacima i prijateljima je omogućen pristup da odaju počast pokojnom premijeru.

Sahrana Berluskonija obaviće se danas u 15 časova, a obred će predvoditi milanski nadbiskup monsinjor Mario Delpini.

Na trgu ispred katedrale postavljeni su veliki ekrani kako bi javnost mogla da prati sahranu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Preminuo Silvio Berluskoni: "Milijarder, medijski mogul, političar...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA