Tragična svađa komšija oko roštilja: Devojčica (11) ubijena dok se igrala u svojoj bašti, upucani i roditelji

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Svađali su se dugi niz godina oko parcele pored imanja, otac je zadobio povredu glave i nalazi se u kritičnom stanju, majka je takođe teško povređena, jedino se spaslo najmlađe dete jer je pobeglo

Jedanaestogodišnja devojčica iz britanske porodice ubijena je iz vatrenog oružja nakon prijavljene svađe između komšija oko roštilja u Bretanji, na severozapadu Francuske.

Navodi se da je otac devojčice teško povređen nakon pucnjave, koja se navodno dogodila dok je porodica bila okupljena oko roštilja u svojoj bašti. Incident se dogodio u subotu uveče u Sen Erbou, malom selu u blizini Kimpera u departmanu Finistere.

Policija je potvrdila da je devojčica ubijena dok se igrala u svojoj bašti. Njeni roditelji, koji su u 40-im godinama, upucani su iz vatrenog oružja, dok je njena osmogodišnja sestra pobegla nepovređena.

Lokalni tužilac Karin Halej rekla je da je glavni osumnjičeni, 71-godišnji Holanđanin koji je takođe živeo u selu.

„Svađali su se dugi niz godina oko parcele koja se nalazi pored dva imanja. Tenzije su očigledno dostigle tačku ključanja. Starija devojčica je ubijena iz vatrenog oružja, a njeni roditelji teško ranjeni“, rekao je izvor iz istrage.

Otac je zadobio povredu glave i nalazi se u kritičnom stanju u bolnici, a majka je takođe teško povređena.

„Najmlađe dete je jedino nepovređeno, jer je uspelo da pobegne u kuću drugog komšije.“

Pucnjava se dogodila u subotu uveče u Sen Erbou, malom selu u blizini Kimpera u departmanu Finistere.


Prvi komšija je rekao da je video celu porodicu ispod hrasta u dnu njihove bašte.

„Dve devojčice su se igrale pored i ljuljale na ljuljašci, roditelji su sedeli na svojoj uobičajenoj klupi i roštiljali“, rekao je on.

Prema rečima tužioca Kempera Karin Halej, "ini se da sukob između suseda traje nekoliko godina oko parcele na granici dva imanja", prenosi Dejli mejl.

Marguerite Bleuzen, gradonačelnica opštine Plonevez-du-Faou, rekla je:

„Dobro smo poznavali porodicu. Svake godine je seoska slava i uvek su dolazili. Neshvatljivo je pucati u dete. Niko ne može da razume kako je to moglo da se desi".

Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije saopštilo je da pruža pomoć jednoj britanskoj porodici nakon pucnjave u Francuskoj.

(Telegraf.rs)

Video: Prvi snimak nakon napada na decu u Francuskoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA