Slučaj koji je šokirao Evropu: Dečaka (14) majka nikad nije pustila da izađe iz kuće, u bolnicu došao sa 25kg

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Francuski lekari bili su šokirani kada su shvatili da tinejdžer ima svega 25 kilograma. Dok je boravio na intenzivnoj nezi otkriven je horor koji je mališan preživeo

Lekari bolnice u Renu u Francuskoj ostali su u šoku kada im je na pregled došao 14-godišnji dečak, kojeg majka nikad nije pustila da napusti dom i koji je umalo preminuo od posledica zanemarivanja.

Dečak je u Urgentni centar stigao u julu 2022. godine, nakon što je imao stravičnu alergijsku reakciju na nešto što je pojeo. Lekari su prvo bili zabezeknuti izgledom dečaka.

Malilšan je u tom trenutku imao 13 godina i svega 25 kilograma.

Dečaka su odmah smestili na jedinicu intenzivne nege, s obzirom na to da mu je zdravlje bilo izuzetno ugroženo, a potom se saznala jeziva priča o njegovoj majci, koja je sina držala daleko od očiju javnosti duže od decenije.

Majka (48), koja sebe naziva umetnicom, imala je veoma čudne stavove o roditeljstvu i odlučila je da svog sina odgaja po svojim načelima.

Ubrzo se saznalo da je dečak rođen na Filipinima. Majka mu je Francuskinja, ali se ne zna ko mu je otac. Dečak je čitavog života živeo sa majkom i nikad nije socijalizovan. Dete nikad nije napustilo dom, nije išao da se igra, ni u vrtić i u školu. Detetu je čak bilo onemogućeno i da šeta.

Majka je, naime, odlučila da će sama besplatno edukovati svog sina u kućnim uslovima, a nakon što se saznalo za ovo brutalno zlostavljanje, rekla je da je "dete uvek imalo šta da jede".

Do početka pandemije korona virusa, ona i dečak su živeli u Parizu, da bi se 2020. godine preselili u Ren. Dve godine kasnije, kada je stigao u teškom stanju u urgentni centar zbog alergijske reakcije, saznalo se za dečakov težak život.

Od tada je dečak smešten u posebnu instituciju, pošto nije moguće da ostvari kontakt sa hraniteljima, a protiv majke je pokrenuta istraga.

Iako je poslednjih gotovo godinu dana bio pod budnim okom lekara, mališan je slabo napredovao. Sada kao 14-godišnjak ima svega 33 kilograma i visok je 147 centimetara.

Oni koji su ga upoznali kažu da je veoma inteligentan i da brzo razmišlja, te da je umiljat i da obožava istoriju. U ovom trenutku posvećen je baštovanstvu, jer ga to opušta i pomaže mu da se socijalizuje.

Protiv majke je podignuta optužnica, a u oktobru bi trebalo da bude održano prvo ročište. Ukoliko se dokaže da je zanemarivala dete, preti joj višegodišnja robija.

U ovom trenutku, kako prenose francuski mediji, zabranjen joj je svaki kontakt sa sinom.

(Telegraf.rs)

Video: Odbrana Srba uhapšenih nakon sukoba u Banjskoj uložiće žalbu na optužnicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA