Ćerka Lavrova došla na venčanje devera u Gruziju, sačekali je ljuti demonstranti: "Ovde nema mesta za Ruse"

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 6

Za sada nije poznato ni da li se venčanje zaista održalo. Gruzijska predsednica Salome Zurabišvili rekla je da nije, i da su gosti već napustili zemlju

Gruzijski aktivisti prekinuli su venčanje na kojem je navodno trebalo da prisustvuje ćerka ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova izvan prestonice, Tbilisija.

Gruzijski mediji su preneli da je Jekaterina, ćerka ruskog šefa diplomatije, trebalo da prisustvuje prijemu nakon venčanja u planinskom rizortu istočno od Tblisija 20. maja.

U pitanju je bilo venčanje brata Aleksandra Vinokurova, koji je oženjen Jekaterinom, ćerkom Sergeja Lavrova.

Međutim, demonstranti su održali protest ispred rizorta i sukobili se sa policijom, koja je uhapsila najmanje 16 ljudi, javlja Radio Free Europe.

Prema pisanju medija, neki demonstranti gađali su jajima minibuseve koji su napuštali hotel i uzvikivali: "Za Ruse nema mesta u Gruziji".

Za sada nije poznato ni da li se venčanje zaista održalo. Gruzijska predsednica Salome Zurabišvili rekla je da nije, i da su gosti već napustili zemlju.

Jedan opozicioni TV kanal objavio je 19. maja snimak ceremonije venčanja u matičnoj kancelariji u Tbilisiju. Nije poznato ni da li je ćerka Lavrova prisustvovala venčanju ili prijemu.

"Dobila sam obećanje od ministarstva spoljnih poslova da je porodica, ljudi koji su trebali da slave venčanje danas, otišli. Venčanje se neće održati. Ovo je pobeda društva, kao i odlazak Sergeja Gavrilova iz ove zemlje", rekla je predsednica.

Do incidenta je došlo kada je Gruzija rešila da obnovi letove između Tbilisija i Moskve posle četiri godine, što je izazvalo bes. Ruski putnički avion je 19. maja sleteo u Tbilisi - prvi otkako je ruski predsednik Vladimir Putin ukinuo zabranu iz 2019. godine prošle nedelje.

Dolazak aviona naišao je na proteste na aerodromu i drugde.

Dve zemlje nisu imale nikakve formalne diplomatske odnose otkako je Rusija razbila gruzijske snage u kratkom ratu 2008. Sukob se završio gubitkom kontrole Tbilisija nad dva otcepljena regiona: Abhazijom i Južnom Osetijom.

Gruzija je glasala za sve međunarodne rezolucije koje osuđuju invaziju Rusije na Ukrajinu. Takođe je Ukrajini pružila humanitarnu pomoć i primila hiljade ratnih izbeglica.

Međutim, gruzijskim parlamentom i mnogim državnim pozicijama dominira politička partija Gruzijski san, čiji je tajni milijarder stekao bogatstvo u ruskim investicijama.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo su detalji na Lavrovu koje niste primetili

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    22. maj 2023 | 13:39

    GRUZIJA JE VEC JEDNOM DOBILA PO NOSU......CINI MI SE OPET CE ALI OVAJ PUT CE PROCI MNOGO..MNOGO GORE .......FASIZAM GRUZIJCE NECE NIGDE ODVESTI

  • Sslobodan1957

    22. maj 2023 | 13:34

    Demokratija na delu.

  • Go go

    22. maj 2023 | 15:08

    To su najobičnije budaletine, koje će proći kao ukro-nacisti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA