Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivša žena tajkuna zaradila skoro 6 miliona evra preko "njega mrtvog": Jedna tužba donela joj bogatstvo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ernesto Količi obogatio se razvijajući biznis sa prodajom sladoleda

  • 0

Prva supruga Ernesta Ernija Količija, multimilionera koji je preminuo 2021. godine, izvojevala je veliku pobedu u žestokoj borbi za nasledstvo sa njegovom drugom suprugom ruskog porekla.

Ernesto Količi preminuo je od kovida 2021. godine, u 66 godini. Svoju imperiju sa sladoledom stvarao je skoro 40 godina u Londonu zajedno sa prvom suprugom Džozefinom Količi.

Stigao u Veliku Britaniju iz rodne Italije 1982. godine "sa snom da prodaje sladoled“, a narednih godina razvio je posao na oko 35 lokacija širom londonskih parkova.

Njihovo dvoje dece, Rob (39) i Rosana Količi (36), učestvovalo je u procvatu porodičnog preduzeća, prenosi Mirror.

Međutim, Erni i Džozefina Količi su se razveli 2011. godine, a on se 2014. oženio Ruskinjom Norom Grinberg.

Kada je Erni umro, skoro celo bogatstvo od 5,5 miliona evra ostavio je Nori i njihovoj maloletnoj ćerki, a u pismu je svojoj deci iz prvog braka poručio  da im je dao dovoljno novca tokom svog života.

Ipak, Džozefina Količi (59) i njena deca su kasnije tužili Ernijevu udovicu, tvrdeći da njegov udeo od dva miliona evra u biznisu sa sladoledom s pravom treba da ostane njegovoj prvoj porodici i da pripadne Robu i Rozani.

Porodica je insistirala na tome da je 40 odsto udela preminulog tajkuna u porodičnom preduzeću ECSI Ltd., izdvojeno kako bi se prenelo na Roba i Rozanu, prema sporazumu koji su zajedno sklopili 2016. godine.

Sada su izvojevali pravnu pobedu na londonskom Višem sudu koji je presudio da je sporazum iz 2016. kojim se njegovoj deci daje pravo na akcije od dva miliona evra, još uvek važio u vreme kada je umro.

Gospođu Grinberg je tužila prvu porodicu pokojnog muža kao izvršilac njegove imovine.

Braća i sestre već imaju po 10 odsto udela u porodičnoj kompaniji, a Rob je direktor, dok je Džozefini pripalo preostalih 40 odsto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA