Desetine žena dobile pisma sa eksplicitnim sadržajem, pošiljalac je nepoznat, a one imaju nešto zajedničko

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Broj žrtava je 65, sa više od 100 krivičnih dela, pošto su neke žene dobile više pisama.

Desetine žena koje su pohađale srednju školu na jugoistoku Melburna bile su na meti groteskne poštanske pošiljke, uključujući korišćene kondome.

Policija kaže da su počinilac ili prestupnici koristili godišnjak koji su izradili studenti iz generacije koledža "Kilbreda" iz 1999. godine, koji je sadržao kućne adrese učenika, javlja BBC.

Broj žrtava je 65, sa više od 100 krivičnih dela, pošto su neke žene dobile više pisama.

Prvo pismo je primljeno 20. marta, a najnovije u ponedeljak.

Koledž je pomagao policiji u istragama dok su policajci analizirali DNK i rukopis, rekao je stariji narednik u Bejsajdu za seksualne prestupe i zlostavljanje dece, detektiv Grant Luis.

"Sasvim je moguće da je ovaj godišnjak, koji je imao adrese, možda pronašao neko ko nije bio povezan sa školom i možda je samo mislio da je to ... bila šala za početak, a sada je postalo prilično ozbiljno."

Policija je pozvala ljude koji bi mogli da identifikuju počinioca ili prestupnike da se jave i upozorila da će ih pronaći.

Detektiv Luis rekao je da u slučaju ima i sekundarnih žrtava, s obzirom da su pisma primili neki od roditelja bivših učenika, a ne njihova deca, koja su se odavno iselila iz kuće.

"Neki od ljudi koji primaju ovu poštu i materijal su prilično stari tako da je to prilično traumatizirajuće za njih i uznemirujuće", rekao je on.

Među žrtvama je bila i Bri, koja nije htela da navede svoje prezime. Ona je rekla da su studenti uključili svoja imena u godišnjak kako bi ostali u kontaktu u eri pre društvenih mreža. Njena majka je otvorila pismo.

"Njena reakcija je bila prilično šokirana i bila je prilično uznemirena", rekla je Bri.

"Bila sam veoma uplašena nisam spavala te noći – bilo je veoma zastrašujuće, misleći da sam samo ja u pitanju.  Sledećeg dana sam čula za drugu devojku koja je dobila istu ili sličnu vrstu pisma, a onda je bilo još jedno."

Bri je napravila Fejsbuk grupu, što je navelo više njenih bivših drugova iz razreda da kažu da su i oni dobili pismo.

Pismo koje je dobila bilo je eksplicitno i seksualno, rekla je.

"Bilo je potpuno odvratno, a ne nešto što biste očekivali poštom", rekla je Bri.

"Neki od naših roditelja su prilično stariji, neki su bolesni, a neke od devojčica trenutno nisu dobro. To je samo poslednja stvar koja je nekome potrebna. Ne možemo da se setimo nikoga ko ima zamerku protiv nas. Ako su pisma za početak bila šala, situacija je sada daleko od toga", rekla je ona.

Jedna od njenih bivših drugarica iz razreda dobila je četiri pisma. Bri je rekla da sve što ona i njeni vršnjaci želeli jeste da počinilac ili počinioci prestanu s tim pošiljkama.

(Telegraf.rs)

Video: Manekenka pronađena isečena na smrt testerom: Glavni osumnjičeni njen dečko iz Poljske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA