Neko je u kuhinji, a mi smo na balkonu: Erdogan se obratio svojim pristalicama, evo šta im je sve poručio

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Erdogan je dobio je 49,35 odsto glasova, dok je glavni opozicioni kandidat Kemal Kiličdaroglu osvojio 45 odsto

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan se oko jedan sat ujutro obratio svojim pristalicama s balkona sedišta svoje stranke AKP u Ankari.

On je dobio je 49,35 odsto glasova, dok je glavni opozicioni kandidat Kemal Kiličdaroglu osvojio 45 odsto, pokazuju rezultati na osnovu 98,74 odsto prebrojanih glasova. Prema prvim rezultatima parlamentarnih izbora, Erdoganova Stranka pravde i razvoja osvojila je 35,42 odsto glasova, dok je Kiličdarogluova Republikanska narodna stranka osvojila 25,4 procenata.

Govor je započeo rečima "neko je u kuhinji, a mi smo na balkonu", aludirajući na svog glavnog protivkandidata Kemala Kiličdaroglua, koji je tokom izborne kampanje objavljivao snimke iz svoje skromne kuhinje.

"Iako konačni rezultati još nisu stigli, značajno vodimo. Još uvek ne znamo konačne zvanične rezultate, čekamo na objavu volje naše nacije. Dok čekamo na rezultate, odlučio sam da održim tradicionalni govor s balkona unapred", rekao je Erdogan.

BBC navodi se kako se radilo o jasnoj sugestiji da, iako Erdogan nije uspio pobediti u prvom krugu izbora, veruje da će pobediti u drugom

"Naša nacija je odlučila. Ne trebaju nam novi izgovori. Videćemo volju naše nacije kad vidimo konačne rezultate", dodao je.

Podsjetimo, Erdogan je i na ranijim izborima, na kojima je uvjerljivije pobjeđivao, držao govor s istog balkona. BBC navodi da se čini da je Erdogan s balkona krenuo u kampanju za drugi krug, koristeći činjenicu da je dobio više glasova od svog suparnika u prvom krugu.

(Telegraf.rs)

Video: Pristalice turskog predsednika slave prve izborne rezultate

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A. P

    15. maj 2023 | 08:45

    Skromnost uvek pobeduje, a Americki nalozi nepale, jednoje zelja a stvarnost je sasvim drugo.

  • Aca

    15. maj 2023 | 09:01

    Ima boga do pobede nad zlom i izdajnicima!!!Dole Nato!!

  • Gogi

    15. maj 2023 | 09:01

    Vreme za promene i tamoGotov je ovaj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA