Ozbiljni planovi na Floridi: Veštačkom inteligencijom če otkrivati potencijalne pretnje pucnjavom u školama

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

AI softver koristi školske sigurnosne kamere za otkrivanje oružja

Školski okrug na Floridi planira da koristi veštačku inteligenciju za otkrivanje oružja i potencijalnih pretnji pucnjavom u školama.

Članovi odbora školskog distrikta okruga Hernando glasali su prošle nedelje da se odobri jednogodišnji ugovor koji ne prelazi 200.000 dolara sa "ZeroEyes" softverskom kompanijom, navodi FOX 13.

"ZeroEyes" koristi sigurnosne kamere školskog okruga da bi uočio izloženo ili mahnuto vatreno oružje.

Kompaniju je osnovao Rob Huberti, bivši mornarički specijalac, i tvrdi da njen softver može upozoriti one koji prvi reaguju na potencijalnu pretnju pre nego što neko može da zapuca iz svog oružja.

Huberti je rekao da ako softver otkrije pištolj, školsko obezbeđenje, policija i osoblje mogu biti upozoreni u roku od nekoliko sekundi.

"Ako hodate ispred kamere s izloženim pištoljem, mi ćemo ga otkriti i poslaćemo upozorenja", rekao je Huberti na demonstracijama 2021. za školski okrug Seminole. "Koristimo veštačku inteligenciju i u osnovi koristimo računare za obradu grafičkih kartica kako bismo dali informacije i reagovali pre nego što se zapuca."

Pored toga, "ZeroEyes" kaže da ljudi nadgledaju video snimke kako bi potvrdili otkrivene pretnje.

"Algoritam odlučuje. Ako veruje da je to pištolj, imamo čoveka u našem operativnom centru koji to verifikuje. Onda pritisne dugme koje pošalej informaciju dalje", rekao je Huberti. "Sve to bude urađeno za oko tri do pet sekundi."

(Telegraf.rs)

Video: Rekonstrukcija masakra u Nešvilu: Horor je trajao 14 minuta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA