Za ubistvo male Lene osumnjičen i radnik gradske čistoće: Živeo u domu gde je telo devojčice pronađeno

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Danijel, koji radi i gradskoj čistoći, stalno je vozio kraj dečijeg doma Sveti Josif, u kojem je devojčica ubijena

Gotovo mesec dana nakon što je pronađeno telo desetogodišnje devojčice Lene, koja je silovana i brutalno ubijena u Nemačkoj, pojavljuju se novi detalji iz istrage.

Osim 11-godišnjeg dečaka, koji se sumnjiči za zločin, policija je privela i Danijela T. (25) čiji je signal telefona otkriven na mestu zločina u vreme kada se pretpostavlja da je devojčica nastradala.

Danijel, koji radi i gradskoj čistoći, stalno je vozio kraj dečijeg doma Sveti Josif, u kojem je devojčica ubijena. Mediji pišu da je Danijel dobro poznavao tu zgradu, jer je i sam boravio u njoj kad je bio dete.

Njegov kolega Aleks K. (40) kaže da mu je Danijel i sam više puta rekao da je tu boravio kao dete, sve do svoje 16. godine.

"Zajedno smo bili u kamionu i prolazili kraj dečijeg doma. To je bila njegova redovna ruta. Kada smo prolazili tuda znao je da mi kaže kako je to nekada bio i njegov dom", rekao je Aleks za Bild.

Činjenica da je nekad živeo u domu trebalo bi policiji da otkrije kako je Danijel imao pristup kompleksu u noći između 3. i 4. aprila kada je Lena ubijena.

"On je imao teško detinjstvo. Otac ga je tukao. Prvih godina života živeo je u Austriji, a kasnije je doveden ovde u dom", tvrdi Aleks.

Ne zna se da li će Danijel moći direktno da bude osumnjičen za ovaj zločin, s obzirom na to da turu oko doma nikad nije vozio sam, već su sa njim uvek bila dvojica kolega. Stoga ostaje nejasno da li je, i na koji način, uspeo da stupi u kontakt sa dečakom osumnjičenim za Lenino ubistvo kobne noći.


"Ne znam šta da mislim. Pričao je kako zna svaki pedalj tog kompleksa i zgrade i dvorište. Tamo su i neke barake koje je on gradio kada je boravio tamo kao tinejdžer", kaže Aleks.

Danijelov kolega kaže i da je imao neobičan hobi - špijunirao je svoju porodicu putem mobilne aplikacije.

"Njegova čitava kuća prekrivena je kamerama, svaka soba. Uvek sam se pitao zašto to radi i svako malo proverava fotografije. Da li je sumnjao da ga žena vara?", pita se kolega.

On navodi i da je Danijel u slobodno vreme voleo da se zanima sa svojim automobilom. Navodno je u kući imao i dva 3D štampača. Policija je, prenosi Bild, sve to oduzela prilikom istrage.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako je izgledalo hapšenje ubice male Anastasije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA