Edi Rama: Britanija doživljava "nervni slom" zbog imigracije, ali to je njen problem

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

On se osvrnuo na priliv hiljada imigranata preko Lamanša u Britaniju

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da Ujedinjeno Kraljevstvo doživljava "nervni slom" zbog migranata koji prelaze Lamanš rekavši da britanski ministri krive samo njegovu vladu za taj problem.

On je rekao da je Velika Britanija u lošem stanju i da  je u "nervnom rastrojstvu" zbog priliva hiljada imigranata koji malim brodovima stižu iz kontinentalne Evrope u britanske luke, prenosi Independent.

"Oni su u tako lošem stanju, jadni Britanci, da moraju da kritikuju Albance kako bi se osećali snažnije", rekao je Rama na Ekonomskom forumu u Delfima u Grčkoj.

"Nema problema. Mi imamo veliko poštovanje prema Britaniji i onome što Britanija predstavlja, kao i za britansku istoriju i kulturu, tako da ćemo to tolerisati sve dok ne prevaziđu tu situaciju. Ranije smo razmišljali ovako: Britanci loše govore o nama, pa šta? To nije naš problem, već njihov", rekao je Rama.

Prošlog meseca Rama je kritikovao "sramotan" način na koji je britanska ministarka unutrašnjih poslova Suela Brejverman nedavno okarakterisala migrante iz njegove zemlje kao "albanske kriminalce".

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boca

    1. maj 2023 | 16:36

    Osetiće Evropa sada šta znači imati posla sa Albancima. Švajcarska je odavno posustala ali za prevrtljive Engleze mi je posebno drago

  • Ne samo oni I mi

    1. maj 2023 | 16:24

    smo isto nesrecni sta rade siptarski teroristi

  • Vesna

    1. maj 2023 | 17:25

    Zar im nisu potrebni radna i stručna snaga? Nek budu srećni! Ti nesrećnici migranti beže iz zemalja poput onih koje su nekoć ne tako davno kolonizovali. Šta su mislili da to nikada ničim neće platiti!? Haha! Kad im se Edi Rama ruga!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA