Vreme čitanja: oko 1 min.

Američko vojno vazduhoplovstvo obustavlja sve operacije na 24 sata

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovim potezom će biti prizemljeni svi vojni piloti, osim onih koji učestvuju u kritičnim misijama, dok ne završe potrebnu obuku

  • 1
Vojska Srbije, SAD, poligon peskovi, pokazna vežba Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Američka vojska je u petak naredila svojim vazduhoplovnim jedinicama da zaustave sve operacije na jedan dan sledećeg meseca kako bi se pregledale sigurnosne procedure i obuka nakon nedavnih nesreća u kojima su učestvovala dva helikoptera u kojima je poginulo 12 vojnika.

Ovim potezom će biti prizemljeni svi vojni piloti, osim onih koji učestvuju u kritičnim misijama, dok ne završe potrebnu obuku, piše u saopštenju.

Tri pilota američke vojske poginula su u četvrtak na Aljasci, gde su se sudarila dva helikoptera Apače. Prošlog meseca devet vojnika je poginulo u padu dva helikoptera Black Hawk tokom vežbe u vazdušnom prostoru iznad Kentakija.

Za provedbu ove odluke američko vazduhoplovstvo na raspolaganju ima razdoblje između 1. i 5. maja, dok će Nacionalna garda i pričuvni kadar potrebnu obuku moći da prođu do 31. maja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA