Vreme čitanja: oko 3 min.

Ana i njen dečko godinu dana drogirali doktora, na kraju se predozirao: Ukrali mu milione i kuću na plaži

Vreme čitanja: oko 3 min.

Svedočenja onih koji su radili u kući lekara na plaži otkrila su kako su Flores i Mur izolovali Savuša od njegove porodice na Floridi, dok su ga držali na koktelu droge i navodno proneverili njegov novac

  • 0
Anthony Flores, Anna Moore Foto: Facebook/Fulton Yoga Collective

Instruktorka joge i frizer, optuženi da su ukrali skoro tri miliona dolara od usamljenog, bipolarnog doktora iz Malibua i izolovali ga od porodice, navodno su ga drogirali ketaminom skoro godinu dana kako bi mogli da izvuku milione dolara pre nego što je na kraju umro sam, navodi se u šokantnom izveštaju.

Entoni Flores (46) i njegova bivša devojka Ana Mur (39) manipulisali su ranjivim Dejvidom Savušem kako bi preuzeli kontrolu nad njegovim životom i finansijama.

Par je optužen od strane velike porote 15. decembra po više optužbi, uključujući zaveru da se počini prevara, tešku krađu identiteta, zaveru radi pranja novca, prema sudskim dokumentima.

Sada su svedočenja onih koji su radili u kući lekara na plaži Malibu otkrila kako su Flores i Mur izolovali Savuša od njegove porodice na Floridi, dok su ga držali na koktelu droge i navodno proneverili njegov novac.

Jedan od desetak terapeuta kojima je naređeno da Savušu, koji je bio uspešan investitor sa bogatstvom od 60 miliona dolara, obezbede do šest masaža dnevno, rekao je za LA Times da ga je par "samo držao drogiranog".

Flores, frizer iz Kalifornije i Mur, instruktorka joge koja je živela u Meksiku, uselili su se u kuću doktora nekoliko dana nakon što su ga upoznali u poslastičarnici u junu 2017.

Anthony Flores, Anna Moore Foto: Facebook/Fulton Yoga Collective

Savuš (57) je vodio svoju medicinsku praksu više od 30 godina, ali je patio od teškog bipolarnog poremećaja i nije mogao da izvrši operaciju nakon što je opekao ruke prethodne godine, prema građanskoj tužbi koju je u LA-u podnela njegova majka.

On je dobrovoljno hospitalizovan nekoliko puta između 2015. i 2017. godine, rekli su tužioci.

Ubrzo nakon što se trojac sastao, Savuš je doživeo ozbiljan psihički slom i više puta je hapšen pod raznim optužbama, uključujući alkoholno piće i vandalizam.

U zatvoru Tvin Tovers u centru Los Anđelesa vezan je lisicama i lancima za klupu gde je razgovarao sam sa sobom, pevao i psovao zatvorske čuvare i odbijao lekove.

Tada je Flores navodno predložio Savušu da mu da punomoćje kako bi mogao da podigne dovoljno novca sa njegovih računa da položi kauciju.

Savuš je to učinio uprkos tome što je Floresa i Mur izbacio iz svog doma u naletu besa samo tri nedelje nakon što su se uselili, opisavši ih kao "kriminalce za poreske prevare koji su pokušali da ukradu moju Teslu i dom", piše LA Times.

Ali nakon što je Flores platio kauciju, opet ih je pozvao da se usele u kuću na plaži.

Frizer je unajmio niz terapeuta za masažu i više od 20 domaćica, majstora i drugog osoblja da rade u Savušovoj kući od 1.200 kvadratnih metara, rekavši im da želi da bude kao banja sa pet zvezdica, rekli su izvori LA Timesu.

Do početka 2018. doktor je imao do šest masaža dnevno u trajanju od oko dva sata, uz zabranu pričanja.

Za to vreme par je prebacio novac sa njegovih računa na svoje lične račune. Time su finansirali bogati noćni život, priređivali zabave u vili, dok su njegovim prijateljima i porodici zabranili posete. Njegovoj majci su rekli da ne pokušava da stupi u kontakt sa njim.

Takođe su navodno vodili Savuša lekaru na nedeljne infuzije ketamina za lečenje depresije i bolova u leđima - i davali mu marihuanu, psilocibin pečurke i LSD, rekli su tužioci. Dve nedelje pre nego što je Savuš umro, par je pozvao šamana Alana u svoj dom.

On je davao Savušu tečni LSD iz bočice sa kapaljkom ispod jezika, rekli su svedoci.

Stalno su ga posmatrali preko nadzornih kamera i pozvali policiju tek kada su drugi zaposleni pronašli mrtvog Savuša u maju 2018.

Oni su navodno planirali da doktoru ukradu još 20 miliona dolara nakon njegove smrti 2018.

Mrtvozornik je utvrdio da je Savuš umro od intoksikacije ketaminom i alkoholom. Sumnjalo se na samoubistvo - uostalom,

Savuš je godinama bio depresivan, kako je potvrdio njegov terapeut.

Nakon sahrane, par je počeo da podiže velike količine novca sa pokojnikovog bankovnog računa. Zato je javno tužilaštvo saznalo za slučaj – i istraga je počela. Prošlo je punih pet godina pre nego što je optužnica podignuta.

Savuš je umro od predoziranja drogom koje je izazvao neko drugi. Proces bi to sada trebalo da razjasni. Mur i Flores, koji više nisu zajedno, na sudu su tvrdili da su delovali samo u najboljem Savuševom interesu i pokušali da mu pomognu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA