Lea odala muža kriminalca, on je brutalno ubio: Pretvarao se da želi pomirenje, pa je bacio u kiselinu

 
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

Karlosa Kosku odala je njihova zajednička ćerka koja je svedočila na dusu protiv njega

Lea Garofalo oduvek je znala da je želja da se ponovo pomiri sa svojim bivšim mužem, mafijašem Karlom Koskom, vrlo opasna.

Dok su bili razdvojeni neko vreme, on ju je šarmirao večerama u skupim restoranima i pričama o pomirenju zbog njihove ćerke Deniz. Kada su se konačno pomirili, par je otišao na zajednički odmor u Milano.

Međutim, četvrtog dana njihovog putovanja, Leu su kidnapovale, mučile i ubile Karlove ubice, koji su potom bacili njen leš u 50 litara kiseline u jednom seoskom skladištu.

Zastrašujuća priča o njenom životu ispričana je u novoj krimi drami "Dobre majke", zasnovanoj na istinitim pričama o neustrašivim ženama koje su pokušale da svrgnu najopasniji italijanski mafijaški klan.

Ove priče preuzete su iz istoimene knjige britanskog novinara Aleksa Perija, u kojoj je pisao o hrabrosti i strašnim sudbinama onih koji su zarobili članovi jedne od najopasnijih kriminalnih bandi 'Ndrangeti jednoj od najstrašnijih mafijaških kriminalnih .

"Ndrangeta je kao kult. Ako cse okrenete protiv njih, na taj način izdajete sve koje ste ikada poznavali i svoju najbližu porodicu. Hrabrost ovih žena je dvostruka. Kao prvo, one su rizikovale. Žene su izgubile život jer im nisu bile lojalne. Vi na taj način prihvatate da živite usamčljenički život kao zaštićeni svedok. To je visoka cena, čak iako preživite. Za tako nešto je potrebna velika hrabros", rekao je autor knjige, prenosi The Sun.

Veruje se da 'Ndrangheta, čiji počeci datiraju s kraja 18. veka, zarađuje oko 100 milijardi dolara godišnje od kriminala i odgovorni su za 70 odsto evropske trgovine kokainom, a bave se i drugim ilegalnim aktivnostima.

Više od 150 godina, smrtonosni kalabrijski klan ostao je praktično nedodirljiv za vlasti zbog svojih članova koji rade isključivo po krvnoj vezi i imaju strog kodeks "omerte", mafijaški kodeks ćutanja.

Dupla igra

Lea Garofalo je rođena u 'Ndrangeti i kada je njenog oca ubio rival, njen brat je preuzeo porodični posao.

Do 16. godine udala se za Koska, "farmera" za kog se ispostavilo da je švercer kokaina.

Redovno ju je fizički zlostavljao, a ona je tvrdila da je godinama imalqa samoubilačke misli, sve do rođenja njihove ćerke Deniz 1992. godine.

Deset godina kasnije, Lea je smogla hrabrosti da ga napusti sa Deniz i postane policijski doušnik.

"Ti zapravo ne živiš. Samo preživljavaš na neki način. Sanjaš o nečemu, o bilo čemu, jer ništa nije gore od života koji živiš", rekla je davno ona.

Pisac Aleks kaže da su dokazi koje je ona prikupila mnogo pomogli u istrazi i da se neke stvari i danas koriste u nekim slučajevima.

"Dokazi koje su ona i druge žene slične njoj prikupile pokazali su vlastima kakvi su članovi tih bandi zapravo u stvarnosti", rekao je on.

Lea je četiri godine živela kao zaštićeni svedok, ali su joj 2009. godine mafijaški šefovi ušli u trag i njen bivši partner Kosko ju je namamio u Milano pod izgovorom da se ponovo pomire.

Lea se skrivala skoro deset godina jer je Kosko pokušao da je ubije. Izdala ga je i znala je šta to nosi sa sobom. On je igrao dvostruku igru u kojoj se pretvarao da želi da se pomire, da se ponovo zaljubljuje u nju, ali je sve bila laž. Četiri dana tokom njihovog odmora svojim ubicama je davao instrukcije kako da je ubiju.

Ćerka osvetila majčinu smrt

Pre puta u Milano Koska je nekoliko puta sa Leom išao na sastanke u Kalabriju. Strpljenje koje je sve vreme pokazivao, bilo je neverovatno.

"To je taktika klana 'Ndrangeta. Nema romantike i ničeg neverovatnog kod ovih gangstera. Oni su užasna ljudska bića, nasilni su, to su mizogine svinje", napisao je Aleks u knjizi.

Da bi pokrio ubistvo, Kosko je tvrdio da je njegova žena pobegla u Australiju da bi započela novi život.

Njegova ćerka Deniz ga je konačno dovela pred lice pravde, svedočeći protiv njega.

Nakon Leinog ubistva, u početku se pretvarala da voli svog oca i da se čak zaljubila u člana Ndrangete Karmina Venturina.

"Deniz se u sebi borila na više frontova. Prvo se borila sa gubitkom majke sa kojom je živela i bila vrlo bliska. Ideja da će se njeni roditelji pomiriti za nju je bila najveća želja. Zbog toga je osećala veliku krivicu, ali je upravo u njoj našla snage da se suoči sa ocem i kaže sve što zna", rekao je Aleks.

U martu 2012. godine Kosko i još pet muškaraca osuđeni su na doživotne kazne zatvora zbog Leinog ubistva. Među osuđenima je bio i Denizin dečko.

"On je bio moj prvi dečko, nisam imala više nijednog. Verujem da smo se iskreno voleli", kazala je Deniz.

Od početka suđenja ona je živela kao zaštićeni svedok.

"Nije mi bilo žao kada sam čula presudu. Oni su uništili moju porodicu, ali ja nikoga ne mrzim. Nekada mi buide žao zbog oca, nikada nije shvatao šta gubi i koliko je uloga oca važna", rekla je ona.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA