Vreme čitanja: oko 2 min.

"Maltretirali su ga 'kul' klinci": Post oca o sinu kojeg zlostavljaju u školi postao viralan, ovo je lekcija

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Primetili smo da je počeo da mrzi odlazak u školu. Nakon što je trpeo vršnjačko nasilje mesecima slomio se i ispričao mi je kroz šta prolazi", napisao je otac

  • 0

Otac petoro dece iz Paname pokušava da osnaži roditelje da govore o nasilju koje njihova deca preživljavaju, nakon što je njegov tvit, u kojem je otvorio dušu i ispričao kroz kakav pakao je prošao njegov sin, postao viralan.

Barel Solomon je 19. marta otkrio svetu da se njegov osmogodišnji sin Menahem suočava sa nasiljem u školi.

"Mog sina su zlostavljali u školi prošle godine. Kul klinci su ga maltretirali u učionici i nisu mu dali da se igra tokom odmora", započeo je priču Barel.

On je rekao da je slučaj shvatio veoma ozbiljno, jer je i on trpeo vršnjačko nasilje kao mali, i uvideo je da se ponašanje njegovog sina menja.

"Primetili smo da je počeo da mrzi odlazak u školu. Nakon što je trpeo vršnjačko nasilje mesecima slomio se i ispričao mi je kroz šta prolazi", napisao je otac.

Potom je objasnio kako je sina kasno noću tešio i savetovao ga kako da se izbori sa nasilnicima.

Kaže da je njegov sin idućeg dana otišao u školu "naoružan za bitku", ali da mu se plan obio o glavu.

"Bio je ponovo slomljen. Hteo je da se preda, da promeni školu, ali ja sam mu rekao da ne odustaje", napisao je Solomon.

Nakon još nekoliko noći koje su proveli pričajući o svemu što proživljava, Solomon kaže da je njegov sin konačno bio spreman da se suoči sa nasilnicima i da se izbori da ga druga deca pozovu da igraju fudbal tokom odmora.

"Zauzeo se za sebe, pokazao im je da ne smeju da se zezaju sa njim i da i on zaslužuje poštovanje. Sve se završilo tako što je postao jedan od najboljih igrača u školi", napisao je Solomon, ali se tu njegova priča ne završava.

Otac je rekao da mu je sin priznao da je tokom jedne od utakmica sa drugim dečacima opsovao jednog dečaka i nazivao ga ružnim imenom.

"Video je koliko je to povredilo dečaka. Osetio se grozno", rekao je otac.

Solomon kaže da je od sina tražio da pozove tog dečaka i da mu se izvini, ali je Menahema bilo sramota.

Solomon je potom pozvao oca tog dečaka, koji mu je rekao da njegov sin proživljava tešku godinu jer ga maltretiraju u školi. Na kraju su dvojica muškaraca dali slušalice svojim sinovima, Menahem se izvinio dečaku i zamolio ga da budu drugari.

"Lekcija naučena, vršnjačko nasilje je ozbiljna stvar. Mi roditelji treba da brinemo o osećanjima druge dece, baš kao što brinemo za našu decu. Moramo našu decu da naučimo da postanu lideri, da brane, ne samo da budu nemi posmatrači", napisao je Solomon.

Njegov post na Tviteru za kratko vreme je postao viralan, a poruke su mu stizale sa svih strana. Za svega pet dana njegov tvit skupio je više od 4,8 miliona pregleda i 66.000 lajkova.

"Mislim da maltretiranje pogađa sve. Mislim da su svi imali neko iskustvo, bilo da su bili maltretirani, njihovo dete je bilo maltretirano ili oni, ili su oni sami bili nasilnici. To je nešto što duboko pogađa ljude", rekao je Solomon za Yahoo News.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA