Dečak pobegao od kuće u majici sa uznemirujućim natpisom posle svađe sa roditeljima: 7 dana niko ne zna gde je

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 1

Skoti Moris (14) je nestao pre sedam dana nakon što je pobegao iz svoje kuće

Kada je Skoti Moris (14) nestao iz porodičnog doma u Indijani u noći 16. marta, nosio je belu majicu sa omalovažavajućim natpisima koji su ga žigosali kao "lažova".

Sedam dana kasnije, od tinejdžera nema ni traga, a policija je rekla da im ponestaje mesta na kojima mogu da traže Skotija. Veruje se da je u ekstremnoj opasnosti usled niskih temperatura u gradu Itonu, prenosi Independent.

Vlasti veruju da je Skoti tog dana istrčao iz kuće nakon svađe sa roditeljima, a da je majica koju je nosio bila deo uznemirujućeg obrasca kažnjavanja.

Uprkos tome što istražuju incident, policija je upozorila protiv spekulacija koje kruže društvenim mrežama i istakla je da njegovi roditelji u potpunosti sarađuju.

Nakon brojnih sati pretrage od strane više od 100 volontera koji su se pridružili policajcima, zajednica Itona se nada da će Skoti biti uskoro pronađen živ.

Skoti je poslednji put viđen 16. marta kada je, kako se veruje, pobegao iz svoje kuće.

Lokalna policija je rekla da je maloletnik nosio samo belu majicu sa omaložavajućim natpisima, crveno-beli šorts i crne patike uprkos niskim temperaturama. Na sebi je imao i naočare.

Policija Itona je rekla da je Skotija uhvatila kamera komšije oko 20.30 sati na dan nestanka. Snimak još uvek nije objavljen.


Njegovi roditelji su policiju pozvalu u 20.45 sati. Iste večeri počela je potraga za njim, a upozorenje o nestaloj osobi objavljeno je sledećeg jutra.

On je navodno pobegao od kuće nakon svađe sa roditeljima. Policija Itona je u petak objavila bizarnu fotografiju dečaka na svojoj Fejsbuk stranici kako bi ga zajednica lakše prepoznala.

Na fotografiji je Skoti izgledao izbezumljeno i na ivici suza. Glava mu je bila obrijana, a nosio je i belu majicu sa iscrtanim uplakanim emotikonima i natpisom koji ga opisuje kao "lažljivca" koji je "povredio svog brata".

Fotografija je izazvala bes na društvenim mrežama, a ljudi su se pitali zašto je objavljena ikoji je kontekst iza nje.

Policija je kasnije objasnila da je to jedina fotografija koju im je porodica dala odmah nakon njegovog nestanka.

Policija se u saopštenju izvinila što se učinilo da fotografija ima nameru da ga postidi na bilo koji način i da to nije bila njihova namera.

"Objavljivanjem fotografije nismo želeli ni na koji način da ga postidimo ili ponizimo. Naša jedina briga je da pronađemo Skotija", dodala je policija.

Šef policije Džej Tarner potvrdio je u sredu da su majica i fotografija koju su snimili roditelji deo uznemirujuće i neortodoksne kazne.

Rekao je da je obrijana glava bila Skotijeva ideja, ali da je majica uznemirujuća i da to ispituju.

Dodao je da njegovi roditelji sarađuju sa vlastima i podvrgnuli su se poligrafskom testiranju.

Fotografija je u međuvremenu obrisana sa naloga policije i objavljena je nova, na kojoj se vidi samo njegova glava.

"Nisi u nevolji, želimo da ti pomognemo, molim te pozovi nas", poručio je Tarner dečaku.

I njegova majka Felisija Moris pojavila se pred kamerama i obratila se sinu.

"Skoti, volim te i želim da dođeš kući. Znam da si ljut i zbunjne, svi te traže, ne pokušavamo da te uplašimo, nisi u nevolji. Tata i ja ćemo doći po tebe, ok?", rekla je njegova majka.

Tarner je rekao da je većina njegovih školskih drugova na prolećnom raspusti i moguće je da se Skoti trenutno krije u jednoj od praznih kuća.

Policija nastavlja da traga za njim.

(Telegraf.rs)

Video: Čamagić: Radovi na rekonstrukciji Trgovačke škole trajaće do jula naredne godine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZDJB

    23. mart 2023 | 20:20

    Jadno dete sa takvim roditeljima. Prokleti bili!!!! To svom detetu da uradite sram vas bilo. Tako da ga ponizite,omalovazite..pa vi ste ga otetali od kuce i jos ga slikali takvog tuznog. Takve roditelje treba kazniti odmah i oduzeti im decu. Decko ako citas ovo,jod ovih ....tzv roditelja ne vracaj se i snadji se da zivis kod nekog ridjaka,druga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA