Smrt tinejdžera proglašena ubistvom 8 godina nakon što je pronađen mrtav u blizini imanja čuvenog advokata

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Do toga je došlo samo dan nakon što je Baster Mardo odbacio glasine da je umešan u smrt školskog druga Stivena, dok kruže glasine da su bili u ljubavnoj vezi

Smrt Stivena Smita (19) se sada smatra ubistvom, osam godina nakon što je tinejdžer pronađen mrtav na putu u blizini imanja porodice Mardo u Južnoj Karolini.

Advokatska firma, koja predstavlja porodicu Smit, saopštila je to u utorak nakon razgovora sa šefom Odseka za sprovođenje zakona Južne Karoline (SLED), Markom Kilom.

Službenici organa za sprovođenje zakona rekli su da im nije potrebno da ekshumiraju telo mladića kako bi bili ubeđeni da je njegova smrt bila ubistvo. Međutim, rekli su da će biti prisutni i učestvovati u svakoj ekshumaciji Stivenovog tela kako bi sakupili još dokaza, prenosi Daily mail.

Do toga je došlo samo dan nakon što je Baster Mardo odbacio glasine da je umešan u smrt školskog druga, nakon što je Stivenova porodica skupila 60.000 dolaza za ekshumaciju.

Buster Murdaugh Mardo i Stephen Smith Baster Mardo odbacio navode da je umešan u smrt školskog druga Foto: Tanjug/AP, GofundMe

Smit je pronađen mrtav 8.jula 2015. godine na ruralnom putu u blizinji imanja porodice Mardo sa povredom glave.

Verovalo se da ga je neko udario kolima i pobegao, ali su policajci tvrdili da ne veruju da je stradao u saobraćajnoj nesreći.

Njegova porodica je dugo verovala da je ubijen - na Stivenovom telu navodno nisu postojale povrede od stomaka na dole, dok na licu mesta nisu pronađeni delovi automobila.

SLED je ponovo pokrenuo istragu njegove smrti 2021. godine, navodeći nove dokaze do kojih su došli dok su istraživali ubistva Basterove majke Megi i brata Pola. Za njihovo ubistvo osuđen je njegov otac Aleks Mardo, nekada ugledni advokat.

Zvaničnici su čekali da se završi suđenje za ubistvo u slučaju porodice Mardo kako bi objavili ove podatke.

Stivenova majka Sendi je rekla da želi da sazna pravi razlog za smrt njenog sina, i veruje da bi njen sin išao kroz šumu a ne putem, da mu se pokvario auto.

Porodica veruje da je Stiven ubijen negde drugde, a da je njegovo telo nakon toga ostavljeno na ulici.

Mediji su pisali da su Stiven i Baster navodno bili u ljubavnoj vezi, ali je Baster to odbacio.

Basterov otac, Aleks Mardo, osuđen je prošlog meseca na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva supruge Megi Mardo (52) i sina Pola (22).

Oni su pronađeni mrtvi na imanju u blizini 7. juna 2021. godine.

Video: Tinejdžer ubio 4 osobe, napad prenosio na Fejsbuku: Pucnjava u Memfisu

(Telegraf.rs)

Video: U Beogradu se orio Evrovizijski hit: Publika u Domu omladine horski pevala "Rim tim tagi dim"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA