Za svaku osudu: Sin poznatog sportiste "u šali" gurnuo invalidska kolica ženi kojoj su amputirane obe noge

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Žena invalid je odbila finansijsku pomoć

U jednom klubu u Americi dogodio se incident kada je mladić, sin poznatog sportista, gurnuo niz stepenice prazna kolica ženi kojoj su amputirane obe noge.

Incident je snimljen nadzornom kamerom, a u međuvremenu je pokrenuta humanitarna akcija radi prikupljana sredstava da se nesrećnoj ženi obezbede neophodna kolica.

Prikupljeno je skoro 9.000 dolara. Sidni Bens (22) objavila je na Tviteru da je "jako zahvalna" na podršci osoblju u pabu - Salivans u Eriju u Pensilvaniji - i na stotinama poruka podrške koje je dobila.

"Moja stolica je gurnuta niz stepenice. Veoma sam zahvalna za svu pomoć u ovoj situaciji i ljubazne komentare koje vidim na Julijinom postu. Kunem se da zaista ne želim da zadržim ni cent od doniranog novca, radije bih ga dala onima kojima je potreban", navela je Sidni.

Humanitarno prikupljanje sredstava GoFundMe za Sidni organizovao je menažer kluba gde se dogodio incident Nataniel Sanders. On kaže da su ovoj ženi kojoj su amputirane obe noge, neophodna invalidska kolica da bi se kretala dok uči da koristi proteze.

On je ispričao da je Sidni odneo do prvog sprata bara kako bi mogla da koristi toalet, ostavivši kolica bez nadzora na vrhu stepeništa.

Nekoliko sekundi kasnije, student, hokejaš Karson Brijer, 23-godišnji sin generalnog direktora kluba Filadelfije Flajersa Danijela Brijera, skočio je u invalidska kolica šaleći se sa drugom. Zatim je ustao i gurnuo invalidska kolica niz stepenište smejući se tome sa društvom.

Vinovnici ovog incidenta otišli su ubrzo, ali incident su snimile sigurnosne kamere a snimak je objavljen na Tviteru, gde je od utorka ujutro pregledan 33 miliona puta.

Univerzitet Mersiherst, mali katolički univerzitet na kome je Brijer bio istaknuti centar od 2021. godine, objavio je saopštenje u kojem kritikuje njegovo ponašanje, ali nije najavio nikakvu kaznu, piše Daily Beast, a prenosi Yahoo.news.

Sportsko odeljenje škole saopštilo je da su Brijer i još dva neimenovana studenta sportista suspendovani iz timskih aktivnosti tokom istrage o tome šta se desilo.

Ipak, i Brijer i njegov otac su se izvinili u odvojenim izjavama objavljenim u sredu.

"Nema opravdanja za moje postupke i učiniću sve što mogu da nadoknadim ovaj ozbiljan nedostatak rasuđivanja“, navedeno je u izjavi mlađeg Brijera.

Njegov otac je, nekadašnji hokejaš, naveo da je bio šokiran Karsonovim postupcima koji se vide na snimku.

"Oni su neoprostivi i potpuno su u suprotnosti sa vrednostima naše porodice u pogledu poštovanja ljudi. Karsonu je veoma žao i prihvata punu odgovornost za svoje ponašanje", dodaje se u saopštenju porodice.

Video: Hteo da opauči drskog navijača: Majls Bridžis prilikom izlaska sa terena nasrnuo na čoveka

(Telegraf.rs)

Video: Nikita Mihalkov: Orden Svetog Save velika čast

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA