Grčki ministar saobraćaja podneo ostavku nakon sudara vozova

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 10

U sudaru vozova poginulo je najmanje 36 osoba

Grčki ministar za infrastrukturu i saobraćaj Kostas Karamanlis podneo je danas ostavku, nakon što je u sinoćnom sudaru dva voza severno od Larise poginulo najmanje 40 ljudi, a 80 povređeno.

Karamanlis je rekao da preuzima odgovornost za ''dugogodišnje neuspehe da se popravi stanje na železnicama'' i dodao da je podnošenje ostavke njegova dužnost i ''najmanje što je mogao da učini da oda počast žrtvama''.

On je naveo da, kada se desi nešto tako tragično, nije moguće nastaviti kao da se ništa nije dogodilo, prenosi grčki portal Ekatimerini.

''U ove tri i po godine uložili smo sve napore da poboljšamo stanje. Nažalost, napori nisu bili dovoljni da se spreči ovakva nesreća. I ovo je veoma teško za sve nas i za mene lično'', rekao je Karamanlis.

Međugradski putnički voz sa oko 350 putnika koji je iz Atine krenuo za Solun, sudario se tokom noći sa teretnim vozom, koji se u suprotnom smeru kretao istim kolosekom. Nesreća se dogodila kod mesta Tempi, severno od Larise.

Video: Snimak drona i traganje za preživelima: Jutro nakon stravičnog sudara vozova u Grčkoj

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DEJAN

    1. mart 2023 | 17:07

    Moralni cin....kada ce neki nas ministar da to uradi, na primer da ministarka pravde zbog sudije koji je pustio UBICU majke osmoro dece , koju je juce vozeci pijan pregazio u Surcinu i ne pokusavajuci da joj pruzi pomoc. EEEEEjj pregazio je , bio pijan i sudija ga pustio da se brani sa slobode. Sta, treba da ubije jos nekog....TOLIKO O NEZAVISNOM PRAVOSUDJU. Izleda da kod nas svako moze da dobije TITULU sudije....BRUKA

  • Ред

    1. mart 2023 | 17:11

    Само код нас не би дали фотељу ни за смрт.

  • Vesko

    1. mart 2023 | 17:06

    E to nema kod nas . Ostavku da da ministar ni u ludilu kod nas ostaju dozivotno jer Aki ode onda bankrotira. Mismo jedina zemlja na svetu gde ministri dozivotno ostaju i gradonacelnici a samo jedan covek radi sve tako da nam ministri i ne trebaju al ajde ne se nadju. Mi smo cudo od drzave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA