Putin se danas obraća narodu i svetu, govor zovu "istorijskim" za Rusiju: Otkriće ciljeve za 2. godinu rata?

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 9

Ruski lider će važan govor održati nekoliko dana pre godišnjice početka rata u Ukrajini

Ruski predsednik Vladimir Putin danas će održati govor o stanju nacije pred oba doma ruska parlamenta. Očekuje se da će izneti ciljeve Rusije za drugu godinu rata u Ukrajini. Neki ruski posmatrači veruju da će govor biti "istorijski" za Rusiju i da se neće obratiti samo svojoj zemlji, već celom svetu.

Putin će održati govor samo nekoliko dana pre godišnjice početka rata u Ukrajini.

Očekuje se da će Putin izneti svoja razmišljanja o svetu i ekonomskom napretku Rusije otkako su zapadne zemlje reagovale na invaziju uvođenjem oštrih sankcija.

"U tako ključnom i kompleksnom trenutku našeg razvoja i naših života, svi čekaju poruku u nadi da će čuti procenu onog što se događa, procenu specijalne vojne operacije", rekao je juče Putinov portparol Dmitrij Peskov.

Kremlj je objavio kako će Putin dati i svoju "analizu međunarodne situacije" i "izneti svoju viziju razvoja Rusije" nakon što je Zapad uveo sankcije toj zemlji.

Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

"Svi čekaju obraćanje, nadajući se da će čuti ocenu poslova, specijalne vojne operacije, međunarodne situacije i viziju predsednika kako ćemo njome upravljati i kako ćemo se razvijati u budućnosti", rekao je Peskov.

Šef države govoriće u podne po moskovskom vremenu, odnosno u 10 sati po našem vremenu.

Kasnije tokom dana Kremlj je najavio i održavanje "slavljeničkog koncerta" na stadionu Lužnjiki.

Neće svima biti dozvljeno prisustvovanje govoru

Obraćanje je namenjeno domaćoj publici, očekuje se oko 1.000 gostiju, a pozvani su samo novinari iz Rusije i "prijateljskih zemalja", prenosi TASS.

Predstavnicima medija iz, kako ih oni zovu, "neprijateljskih zemalja" neće biti dozvoljen ulazak u halu. Oni će preko TV gledati šta Putin ima da kaže.

Prema TASS-u, savezne TV stanice su izdvojile sat vremena za predsedničko obraćanje, ali dužina govora zavisi od Putina.

U aprilu 2021. godine govor je trajao 1:19 minuta, a 2018. godine skoro dva sata. Putin je 2004. i 2005. govorio samo 48 minuta.

Video: Ličnosti sveta: Vladimir Putin

(Telegraf.rs)

Video: Bolna pesma za Dušana: Sestra ubijeng dečaka recitovala poemu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravda

    21. februar 2023 | 08:39

    Uraaaa 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 Brat Putin 🇷🇸☦️🇷🇺.

  • Ostoja BG

    21. februar 2023 | 09:12

    Nešto se dešava .Juče je Bajden posetio Kijev ,a pritom mnoge agencije tvrdile da je Putin davao garancije za to .Uz objašnjenje da je jedini način da se dođe do Kijeva železnicom i to 500 kilometara najkraći put uz brzinu maksimalno 100km/h.Znači da ni evropski zvaničnici ni Blinken ni Bajden ne bi ni pomislili da odu u ratno zahvaćenu zemlju da nema garancije iz Moskve .Nemačka štampa piše da njihove i Austrijske kompanije gotovo sve dobro posluju .Ko je ovde lud narode ?!

  • Pravda 🇷🇺☦️🇷🇸

    21. februar 2023 | 10:08

    Koji je ovaj sto udara minuse, jel izdajica pravoslavlja?! Uraaa braćo Rusi, za slobodu i pravoslavlje. 🇷🇺☦️🇷🇸 Putine svetska silo uz tebe smo 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸☦️☦️☦️🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA