Patrijarh moskovski Kiril čestitao patrijarhu Porfiriju godišnjicu ustoličenja

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Patrijarh moskovski je istakao da sprski patrijarh "časno prolazi kroz težak period", trudeći se da mlađoj generaciji prenese najvažnije vrednosti svetosavske tradicije

Patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril čestitao je danas patrijarhu srpskom Porfiriju godišnjicu ustoličenja, saopštila je Moskovska patrijaršija.

Patrijarh Kiril je Porfiriju zahvalio na hrabroj i otvorenoj podršci kanonskoj Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi.

"Želim da vas uverim u neprekidne molitve koje se uznose u našoj Crkvi za vas i bratski srpski narod. Zahvalni smo vam na vašoj hrabroj i otvorenoj podršci kanonskoj Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi, na očinskoj brizi za izbeglice i sve stradale," poručio je moskovski patrijarh.

On je istakao da sprski patrijarh "časno prolazi kroz težak period", trudeći se da mlađoj generaciji prenese najvažnije vrednosti svetosavske tradicije.

"Prevashodne brige Vaše Svetosti vezane su za duhovnu ishranu pastve koja živi na svetoj zemlji Kosova i Metohije, u Crnoj Gori i na nizu drugih mesta, a sada je pod udarima neprijateljskih snaga," naveo je patrijarh Kiril.

Sveti Arhijerejski Sabor Srpske Pravoslavne Crkve 18. februara 2021. godine u Spomen hramu Svetog Save u Beogradu izabrao je dotadašnjeg mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija za srpskog patrijarha.

Video: Patrijarh Porfirije na ustoličenju održao istorijski govor

(Telegraf.rs)

Video: Gde su sahranjena ova 2 srpska velikana? Beograđani u "zbunu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    19. februar 2023 | 14:09

    NATO VODI RAT PROTIV PRAVOSLAVNE RUSIJE A NA SRBIJU SU BACILI 300 TONA URANIJUMA I PLUTONIJUMA -IZVRSILI GENOCID NAD PRAVOSLAVNIM SRBIMA!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA