Preminuo dečak kojeg je Srbin 2018. spasao iz pećine na Tajlandu

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Dečaci koji su bili sa njim zarobljeni u pećini postavili su potresne Fejsbuk statuse nakon što su saznali za smrt svog druga

Duangpeč Promtep, jedan od 12 dečaka koji su izvučeni iz pećine na Tajlandu nakon višednevne akcije spasavanja, preminuo je u Velikoj Britaniji.

Uzrok smrti za sada nije poznat, ali mediji navode da je tinejdžer zadobio ozbiljnu povredu glave.

Promtep je pohađao Brooke House College Football Academy u Lesteru.

Preminuli tinejdžer bio je kapiten omladinskog fudbalskog kluba sa Tajlanda u vreme kada je, zajedno sa svojim saigračima i trenerom, ostao zarobljen u pećini koju su krenuli da istražuju. Akcija spasavanja 12 mališana trajala je pune dve nedelje, a među spasiocima bio je i jedan ronilac iz Srbije.

Dečaci koji su bili sa njim zarobljeni u pećini postavili su potresne Fejsbuk statuse nakon što su saznali za smrt svog druga.

Tajlandska neprofitna fondacija Zico, koja je pomogla da Promtep dobije stipendiju da studija u Engleskoj, takođe se oprostila od stradalog mladića.

Podsetimo, Promptep, njegovi sagrači i trener iz fudbalskog tima, ostali su 2018. zarobljeni u pećini Tam Luang na Tajlandu nakon što je nadošla voda usled obilnih padavina.

Promtep je tada imao 13 godina, a njegovi drugari od 11 do 16.

Trenera i dečake spasioci su izvukli posle dve nedelje potrage i akcije spasavanja.

(Telegraf.rs)

Video: Beogradski odred Žandsrmerije ispratio kolege koje su godinama čuvali Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vm

    15. februar 2023 | 09:38

    Strašno, ono spasavanje i ronjenje kroz mrkli mrak u ledenoj vodi, kroz kamene tesnace je trebalo preživeti i preživeše deca , a sad ovo...

  • Viki

    15. februar 2023 | 10:16

    Zao mi je decka. A nekontrolisano spominjanje nacije kada je potrebno i kada nije pocinje da izaziva negativnu reakciju. Pocinju da mi krce creva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA