Adrijanu (14) tukli u učionicama i sve snimili, ona se ubila: Škola dala jezivo objašnjenje ko je kriv za to

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Adrijana se ubila dva dana nakon što je na društvenim mrežama počeo da kruži snimak na kojem se vidi kako je devojčice iz njene škole brutalno tuku u hodniku ustanove

Školski nadzornik prebacio je krivicu za smrt Adrijane Kuš (14) na preminulu tinejdžerku i njenog očajnog oca, tvrdeći da je Adrijana koristila droge i da je "afera" njenog oca dovela do njenog unutrašnjeg nemira.

Na pitanje koje su školske usluge pružene Adrijani pre nego što je sebi oduzela život nekoliko dana nakon što je pretučena u školi, nadzornik Triantafilos Parlapanides je govorio o privatnom bolu ožalošćene porodice, prenosi New York Post.

"Njen otac je imao aferu na kraju njenog šestog razreda. Oženio se sa ženom sa kojom je imao aferu i ona se uselila u kuću", napisao je Parlapanides, nadzornik škole u Nju Džersiju u koju je išla tinejdžerka.

On je dodao da su njene ocene bile lošije u 7. i 8. razredu, i da su joj ponudili pomoć.

"Ponudili smo joj rehabilitaciju od droge i mentalne usluge u pet navrata, ali je otac svaki put odbio", tvrdio je on.

Nakon toga je zašao dublje u porodične odnose, tvrdeći da je navodna afera imala ulogu i u smrti Andrijanine majke.

"Pokušali smo da joj pomognemo nekoliko puta, ali je samoubistvo njene majke bio veliki razlog zbog kojeg je počela da donosi loše odluke", rekao je školski zvaničnik.

Adriana Kuch Foto: Facebook

Adrijana je izvršila samoubistvo dva dana nakon što je objavljen snimak na kojem se vidi kako je grupa devojaka napada u hodniku škole 1. februara. Udarale su je flašom vode i rugale joj se dok je hodala sa dečkom.

Otac devojke, Majkl Kuš, negirao je da je njegovoj ćerki ponuđeno savetovanje zbog droge.

"Oni krive nju. Moja ćerka je napadnuta u njihovoj školi, a oni nisu ništa uradili. Sada žele da okrive sve osim njih jer nisu uspeli da rade svoj posao. Trebalo bi da podnese ostavku", rekao je očajni otac za medij.

Majkl je rekao da smrt Adrijanine majke od pre sedam godina nema nikakve veze sa smrću njegove ćerke.

Kuš, koji je ranije kritikovao školske zvaničnike jer nisu zaštitili njegovu ćerku, priznao je da se majka tinejdžerke borila sa zavisnošću i tragično umrla 2015.

Ranije ove nedelje, Parlapanides je branio odluku škole da ne pozove policiju nakon što je Adrijana pretučena, rekavši da je to protiv školske politike, i insistirajući da su umešani nasilnici suspendovani i da bi pretrpeli "dvostruki udarac" ako bi vaspitači pozvali policiju.

(Telegraf.rs)

Video: Beogradski odred Žandsrmerije ispratio kolege koje su godinama čuvali Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA