I šesti policajac otpušten iz službe Memfisa zbog ubistva Afroamerikanca Nikolsa

 
  • 2

Otpušten je policajac Preston Hemfil (26) * On je stupio u policiju 2018. godine, a navodno je na Nikolsu koristio elektrošoker, pre nego što su ga petorica drugih policajaca pretukla

Policija Memfisa otpustila je sa radnog mesta šestog policajca koji je bio umešan u istragu oko smrti Tajra Nikolsa, ovog meseca, prenosi Fox news.

Portparol policije potvrdio je za Fox news Digital u današnjem saopštenju da je otpušten policajac Preston Hemfil (26). On je stupio u policiju 2018. godine, a navodno je na Nikolsu koristio elektrošoker, pre nego što su ga petroica drugih policajaca pretukla.

Podsetimo, Afroamerikanac Nikols je umro u 29. godini 10. januara, tri dana nakon nasilnog sukoba.

Tajr Nikols, Tyre Nichols Foto: City of Memphis via AP

Petorica policijskih službenika Memfisa koji su učestvovali u njegovom hapšenju optuženi su za ubistvo drugog stepena. Nakon plaćene kaucije, većina njih brani se sa slobode.

U Memfisu je raspuštena policijska jedinica "Škorpioni" kojoj su pripadali policajci optuženi za ubistvo Tajra Nikolsa, objavljeno je danas.

(Telegraf.rs)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Usmeni ukor

    30. januar 2023 | 21:47

    Ubiju covjeka pa dobiju otpust iz sluzbe, ala su ih kaznili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA