Oliver kriv za smrt tek rođenog sina, hteo da smiri bebin plač: "Nisam verovao da ću toliko da ga povredim"

 
 
  • 0

Očekuje se da će mu sud sutra izreći zatvorsku kaznu

Oliver Majli (26) iz Velike Britanije proglašen je krivim za smrt tek rođenog sina, koji je preminuo nakon što ga je otac nasilno prodrmao.

Incident se dogodio u novembru 2021. godine, kada je Oliver, sina starog sedam nedelja, nasilno protresao jačinom sličnom onom koja nastane kada dođe do saobraćajne nesreće, piše Daily Mail.

Kada je Oliver video da je sinu počela da izlazi pena na usta i da ne diše, on je odmah pozvao njegovu suprugu i njenu rođaku, pre nego što su nazvali Hitnu pomoć.

Mališan je prvo ambulantnim kolima prebačen u lokalnu bolnicu u Blekburnu, a zatim je hitno transportovan u klinički centar u Mančesteru. Tri dana kasnije, beba je skinuta sa aparata koje su ga održavale u životu.

Oliver je odmah uhapšen i na teret mu se stavljalo ubistvo deteta, a privedena je i dečakova majka. Ona je međutim, rekla da je bila na poslu i da u trenutku incidenta nije bila sa njima.

Dečakov otac je tokom suđenja priznao šta je uradio dečaku, a zatim je rekao da je istu stvar učinio i nedelju dana ranije. On je priznao da je to činio kada beba nije želela da prestane da plače, iako su ih patronažne sestre upozorile da je to opasno po detetovo zdravlje.

On je na suđenju ispričao da je bio iznenađen kada je čuo da će postati otac, jer su mu ranije tokom pregleda lekari rekli da zbog niskog stepena spermatozoida, možda nikada neće moći da ima dece. Zbog toga je od svoje partnerke, sa kojom je u trenutku začeća bio samo pet meseci u vezi, tražio da uradi test očinstva.

"Roditeljstvo je vrlo stresno"

Kada je saznao da je on otac deteta, bio je presrećan. On i njegova partnerka su tada odlučili da potpuno promene životne navike, da pokušaju da više zarađuju, kao i da prestanu sa konzumiranjem narkotika.

Međutim, kada se beba rodila sve je postalo drugačije.

"Roditeljstvo je vrlo stresno. Dao sam sve od sebe", rekao je on tokom suđenja.

On je takođe priznao da je i nedelju dana ranije protresao bebu i tom prilikom joj je slomio rebra.

"Držao sam je u rukama i protresao gore-dole pet, šest puta. To je bilo u trenutku ludila, samo sam želeo da prestane da plače. Pokušao sam da mu promenim pelene, da mu dam da pije iz flašice, ali ništa nije delovalo", kazao je Oliver.

Dečakov otac je rekao da je nakon što je protresao dečaka, on prestao da diše. Pozvao je svoju partnerku na poslu, međutim nakon što se ona nije javljala, on je pozvao njenu rođaku da je pita šta da radi. Kada ju je pozvao preko video poziva, ona mu je rekla da odmah pozove hitnu pomoć.

"Bilo je užasno, još uvek o tome razmišljam svakog dana", rekao je Oliver.

On je zatim dodao da nije mogao da veruje da će toliko da povredi bebu.

"Bio sam jako uplašen. Nisam želeo da ga povredim. To me proganja svakog dana. Nisam verovao da ću da mu nanesem tako ozbiljne povrede", pravdao se Oliver.

Video: Beba je mogla da ostane bez prstića koji je zaglavila u futrolu od mobilnog: Vatrogasac ga spasio

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA