Pojavio se snimak helikoptera par minuta pre pada, raste broj žrtava. Svedoci: "Naglo je počeo da se spušta"

 
 
 ≫ 
  • 2

Na snimku, čiju autentičnost nije moguće nezavisno potvrditi, čuje se i vidi helikopter kako leti iznad šume u području Brovarija

Nakon rušenja helikoptera u Brovariju u regionu Kijeva, u kojem je poginulo najmanje 18 ljudi, na društvenim mrežama su se pojavili snimci letelice, nastali navodno nekoliko minuta pre pada.

Na snimku, čiju autentičnost nije moguće nezavisno potvrditi, čuje se i vidi helikopter kako leti iznad šume u području Brovarija.

U padu helikoptera u blizini vrtića i stambene zgrade poginulo je 18 ljudi, među kojima je troje dece. Među poginulima su i ukrajinski ministar spoljnih poslova i njegov zamenik, koji su bili u letelici.

Jedan od svedoka tragedije rekao je helikopter počeo naglo da se spušta. On je rekao da je helikopter napravio nekoliko krugova u vazduhu pre nego što se spustio.

"Helikopter je napravio tri kruga iznad "Fora", doleteo do centra, počeo naglo da se spušta, udario, zapalio se i to je to", kaže čovek koji je postao očevidac katastrofe.

Prema poslednjim podacima ukrajinskih vlasti, povređeno je 29 ljudi, od toga 15 dece.

"Tragedija u Brovarima. Broj žrtava je povećan -18 mrtvih, uključujući troje dece. Poznato je da ima 29 povređenih, među kojima 15 dece", potvrdio je načelnik Kijevske regionalne vojne uprave Aleksij Kuleba.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale71🐎

    18. januar 2023 | 11:23

    Zeleni teroristo ostavi pravoslavlje na miru skloni se u nemacku kod zlocinaca koji deru strance uzimaju I od njih porez I pomazu rat u Ukrajini ne zale oni naroda nego gledaju svoje interese kako Rusiju poraziti

  • Zoki

    18. januar 2023 | 11:52

    Zasto Ukrajina koristi dvoriste vrtica kao heliodrom?Posle im djavo kriv.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA