Misteriozni virus pokosio troje dece iz iste porodice u Grčkoj? Dečak (3) intubiran

 
  • 1

Lekari kažu da deca nisu obolela ni od gripa, ni od korone

Beba, koja nema još ni dva meseca, kao i dvoje dece starosti 2 i 3 godine iz iste porodice hospitalizovani su u Grčkoj zbog ozbiljnih problema sa disanjem, a nisu pozitivni ni na kovid ni na grip, pišu grčki mediji.

Mediji pišu da je beba, koja je juče prebačena na odeljenje hitne pomoći, u dobrom stanju i da dobro reaguje na terapiju.

Porodična drama počela je u ponoć u noći između ponedeljka i utorka, kada su roditelji u Urgenti centar odveli dva starija deteta jer su imali probleme sa disanjem.

Pedijatri su utvrdili da je trogodišnjeg dečaka potrebno intubirati. Međutim, pošto u bolnici u susednom Solunu nije bilo kreveta za intenzivnu terapiju dece, dete je helikopterom prebačno u Dečiju bolnicu u Atini koja ima takvo odeljenje.

Dečakova dvogodišnja sestra potom je prebačena u bolnicu AHEPA u Solunu, a lekari su joj dali lekove i ocenili da joj nije potrebna intubacija zbog poteškoća sa disanjem.

Kako je prenela Atinska novinska agencija, devojčica ima visoku zasićenost kiseonikom od 98 odsto, dok su rezultati testova na korona virus i grip negativni.

(Telegraf.rs)

Video: Sastanak Vučića sa Fon der Lajen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brankica

    7. januar 2023 | 19:38

    Ja se pitam da li su oni nomalni. Moje dete je 3 puta kao beba imao bronhiolitis nikad decu zbog toga nisu intubirali. Dokle ovo ide. Intubacija se primenjuje tek kad istrošiš sve ostale resurse. Sram ih bilo to nisu doktori vec ubice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA