Osumnjičeni u vezi sa ubistvima četiri studenta u Ajdahu u pritvoru: Uhapšen u Pensilvaniji

 
 
 ≫ 
  • 0

Uhapšeni muškarac je Brajan Kristofer Koberger (28)

Osumnjičeni u vezi sa istragom o ubistvima četiri studenta Univerziteta Ajdaho je priveden, potvrdila su u petak dva savezna izvora za sprovođenje zakona CNN-u.

Uhapšeni muškarac je Brajan Kristofer Koberger (28), prema državnim i lokalnim zvaničnicima i sudskim dokumentima. Uhapšen je u Pensilvaniji, na više od 4.000 kilometara od mesta zločina.

Ime je potvrdio CNN-u izvor iz saveznih organa za sprovođenje zakona, kao i sudski izvor u Pensilvaniji, gde zapisi pokazuju da je Koberger uhapšen i optužen u petak ujutru.

Bryan Christopher Kohberger, Brajan Kristofer Koberger, Ajdaho, ubistvo, studenti Foto: Tanjug/AP

Hapšenje u slučaju smrtonosnog uboda nožem izvršila je državna policija Pensilvanije i FBI u severoistočnoj Pensilvaniji, rekao je izvor.

Ubistva 13. novembra u kući van kampusa šokirala su mali fakultetski grad Moskvu, a to je bilo prvo ubistvo u tom mestu u poslednjih sedam godina. Slučaj je izazvao strah i uznemirenost u zajednici, a pojavila su se i pitanja o tempu policijske istrage.

Hapšenje je usledilo dan nakon što je policija saopštila da je primila oko 20.000 dojava putem više od 9.025 mejlova, 4.575 telefonskih poziva i 6.050 podnesaka u digitalnim medijima, dok je obavila više od 300 intervjua.

Studenti Kejli Gonkalves (21), Medison Mogen (21), Ksana Kernodl (20) i Ksanin dečko, Itan Čepin (20) verovatno su spavali kada su izbodeni više puta u ranim jutarnjim satima, saopštile su vlasti. Neke od žrtava su imale odbrambene rane, rekao je mrtvozornik.

Policija je saopštila da je tragala za belim Hjundaijem Elantrom iz 2011-2013. za koji se mislilo da je bio blizu kuće rano 13. novembra.

Kuća u kojoj su se dogodila ubistva biće očišćena, ali će ostati aktivno mesto zločina pod kontrolom policije, saopštile su vlasti u četvrtak.

Moskovska policija kaže da je sarađivala sa kompanijom za upravljanje imovinom na uklanjanju "potencijalnih bioloških opasnosti i drugih štetnih supstanci koje se koriste za prikupljanje dokaza", navodi se. Kuća će biti predata kompaniji za upravljanje imovinom.

Video: Imala sam kod kuće problem i tragediju: Sin Snežane Đurišić je ubio devojku, a ona sada apeluje na mlade ljude da ne voze pijani

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA