Haos u Parizu nakon pucnjave: Sukob demonstranata i policije, letele kamenice, gori grad

 
  • 1

Nedugo nakon pucnjave u kojoj je ubijeno troje Kurda, na mestu zločina su krenuli da se okupljaju pripadnici kurdske zajednice, koji su pozvali svoje sunarodnike da izađu na ulice i protestuju. Onda je došlo do sukoba sa policijom

Na ulicama Pariza u ovim trenucima vlada haos, nakon što je došlo do sukoba policije i pripadnika kurdske zajednice, čiji su sunarodnici ubijeni danas u pucnjavi u 10. arondismanu.

Podsetimo, Vilijam M. (69) je, iz još nepoznatih razloga, ispalio najmanje osam hitaca kod kurdskog Kulturnog centra i tom prilikom ubio tri pripadnika te zajednice i ranio još četiri osobe.

Ubrzo je na lice mesta stigla policija, koja ga je privela. Nedugo potom na licu mesta su krenuli da se okupljaju pripadnici kurdske zajednice, koji su pozvali svoje sunarodnike da izađu na ulice i protestuju. Onda je došlo do sukoba sa policijom.

Kako javljaju francuski mediji, letele su kamenice, bačen je suzavac, a demonstranti su zapalili ogradu koju je policija postavila kako se ne bi prilazilo mestu zločina.

Video: Deda (69) izvršio masakr u Parizu: Ubio 3, a 4 ranio! Pre 10 dana izašao iz zatvora zbog napada

(Telegraf.rs)

Video: Brdo kamenja obrušilo se na Jablanicu: Evo šta je ostalo od litice posle jezive tragedije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Francuz terorista

    23. decembar 2022 | 19:45

    Takvi su francuzi bili I u nasoj zemlji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA