Skladište sa milionima policijskih dokaza nestalo u plamenu: "Ovo će izazvati velike probleme"

 
 
  • 0

Trenutno se ne zna šta je sve uništeno u požaru, a očekuje se da će istraga početi nakon štoi se požar potpuno ugasi

Nekoliko osoba je povređeno, a i deo dokaznog materijala je uništeno u velikom požaru koji je juče ujutru izbio u skladištu u Bruklinu koje policija koristi za čuvanje dokaza i zaplenjenih predmeta, piše ABC.

Petnaest policajaca nalazilo se u skladištu površine 2.400 kvadratnih metara, međutim uspeli su da iz njega pobegnu nepovređeni.

Vatrogasci su skladište gasili iz svih smerova, a eksplozija do koje je došlo zbog požara izazvala je delomični kolaps zgrade. Hitne službe su požar gasile pomoću dronova i brodova, a zvaničnici kažu da je moguće da će proći nekoliko dana pre nego što se požar potpuno ugasi.

Njujorški vatrogasci su rekli da je u požaru povređeno najmanje osam osoba, ali da se radi o povredama lakše prirode. Među njima su i tri vatrogasaca, tri službenika Hitne pomoći i dva civila.

Trenutno se ne zna šta je sve uništeno u požaru, a očekuje se da će istraga početi nakon štoi se požar potpuno ugasi.

Njujorška policija je saopštila da su dokazi iz nerešenih slučajeva koji su čuvani u spomenutom skladištu stari više godina. Moguće je da su uništeni dokazi stari deset i više godina, materijali koje policija smatra istorijskom, odnosno arhivskom građom.

ABC navodi da bi moglo da bude problema ako se neko požali na ishode istrage tih slučajeva. Navodi se da će se ti problemi najverojatnije otkrivati postepeno, kao što je to bio slučaj kada je uragan Sendi 2012. godine uništio deo dokaza koje je policija prikupila u sklopu svojih istraga.

Policija je rekla da se u tom skladištu ne nalaze dokazi iz aktivnih slučajeva, ako i slučajeva koji tek treba da postanu aktivni.

"DNK, predmeti pronađeni na mestu zločina, pljački, znate, možda čak i pucnjava. Tamo se nalaze i neki biološki dokazi", rekao je Džefri Medri, jedan od vodećih ljudi u njujorškoj policiji.

Policija je rekla da se dokazni materijali prikupljeni tokom istraga silovanja čuvaju na drugoj lokaciji i da nije uništen.

Među dokazima koji su čuvani u skladištu u Bruklinu nalaze se vozila, pa tako i ona kojima su upravljali policijski službenici koji su stradali na dužnosti. Ovo je jedno od pet skladišta u kojima njujorška policija čuva zaplenjena vozila. Ono se koristi i za skladištenje dokaza koji su preveliki da bi se držali u manjim skladištima.

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA