Veliko slavlje u Ukrajini: Narod Hersona grli vojnike, cepaju ruske zastave, na trgu se ori himna

 
  • 72

U videu se navodi da se stanovnici Hersona nikada nisu predali i da oni nikada nisu odustali od stanovnika tog grada

Nakon što su se ruske trupe povukle iz Hersona, a specijalne jedinice ukrajinskih oružanih snaga ušle u grad, slavlje se nastavilo i tokom noći. Herson je bio pod okupacijom od marta i prvi je veći ukrajinski grad koji je Rusija okupirala.

Stanovnici su tokom noći odsvirali gradsku himnu na glavnom gradskom trgu, a snimak je objavio savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova.

Na snimku se vide ljudi okupljeni oko vatre na trgu, dok odzvanja ukrajinska himna.

"Naša himna na centralnom trgu", napisao je na Tviteru Anton Geraščenko.

Ukrajinska vojska takođe je objavila video posvećen oslobađanju Hersona. U njemu se navodi da se stanovnici Hersona nikada nisu predali i da oni nikada nisu odustali od stanovnika tog grada.

Video podseća i da su stanovnici Hersona protestovali protiv ruske okupacije, a sadrži i snimke naroda koji grli ukrajinske vojnike uz natpis "Mi nismo nikad odustali od njih. Jedan narod, jedna zemlja, jedna borba. Koliko god da bude potrebno".

"Zato će Ukrajina pobediti sve njih", piše na snimku, a natpis prati snimak vojnika koji cepa rusku zastavu.

"Nikada nećemo napustiti on koji su u čeljusti čudovišta. Borićemo se za svakog od naših predivnih ljudi", navedeno je u opisu videa koji je objavilao Ministarstvo odbrane Ukrajine.

(Telegraf.rs)

Video: Koncert Konstrakte i benda Zemlja gruva u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    12. novembar 2022 | 08:26

    Pa nisu ga oni oslobodili vec ga rusi napuslili.

  • Miki

    12. novembar 2022 | 09:30

    Ti koji cepaju Ruske zastave su povampireni nacisti zbog kojih je i pocela specialna operacija Rusije,tako se I Hitler i njegovi Nacisti radovali pri osvajanju Evropskih drzava pri pohodu na Rusiju pa su na kraju dobili po Njusku i sada opet to traze.A sta traze to ce dobiti.

  • 534

    12. novembar 2022 | 09:18

    Rusi se nisu povukli iz Hersona nego samo sa jedne strane tog grada. Onaj veći deo na drugoj strani Dnjepra drže i dalje. Ko će se zadnji smejati videćemo i to vrlo brzo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA