Tinejdžer (17) izbo čoveka koji mu je upao u kuću usred noći: Osuđen na tri i po godine zatvora

 
 
 ≫ 
  • 1

Din Keri (21) je osuđen zbog ubistva iz nehata na tri i po godine nakon što je ubio čoveka koji je ušao u njegovu kuću, pošto je sudija rekao da kazna "mora biti srazmerna težini krivičnog dela" jer "Keri nije podsticao nasilje"

Muškarac je izboden i ubijen nakon što je usred noći provalio u kuću, a juče je donesena presuda njegovom ubici koji je u to vreme bio tinejdžer.

Din Keri (21) iz Irske, osuđen je u sredu na tri i po godine zatvora od strane Centralnog krivičnog suda u Dablinu, prenosi Irish Mirror.

Sudija Pol Mekdermot rekao je da je Keri, koji je u to vreme imao 17 godina, imao pravo da upotrebi silu u svoju odbranu, kao i odbranu svoje porodice i svog doma kada je Džek Pauer ušao u njegovu kuću.

Međutim, sila koju je tinejdžer upotrebio na žrtvu bila je preterana s obzirom na to da Pauer nije bio naoružan.

Uzimajući u obzir da je Keri bio tinejdžer u vreme zločina i da je pokazao iskreno kajanje, sudija je na kraju izrekao kaznu od četiri godine i šest meseci sa uslovnom završnom godinom na dve godine.

Pored toga, kazna je povučena unazad do 30. juna ove godine, s obzirom da je tinejdžer već proveo vreme u pritvoru, pri čemu je sudija primetio da Keri nije očekivao niti podsticao nasilje te noći.

Keriju je dva puta suđeno za ubistvo, ali ga je porota osudila za ubistvo iz nehata za ubistvo Pauera nakon što je pokojnik ušao u njegov dom na jugoistoku Irske, u ranim satima 26. jula 2018. godine.

Prilikom izricanja kazne u utorak, sudija Mekdermot je rekao da je u uticajnim izjavama datim sudu porodica Džeka Pauera rekla da osećaju da njihov sin nema pravo glasa u sudnici.

Sudija je dodao da suđenja, fokusirana na pravila i dokaze, pružaju "hladnu utehu za rođake čiji je gubitak dubok i doživotan".

On je dalje opisao preminulu žrtvu kao "izuzetno vrednog mladića" koji je voleo svoj posao ribara i bio je "podstaknut očevim ohrabrenjem".

Na suđenju se saznalo da je Pauer pio u ranim jutarnjim satima, a oko 3 sata ujutru je videlo da je na njegovom automobilu pričinjena šteta - za koju je verovao da ju je prouzrokovao Keri.

Otišao je do Kerijeve kuće, gde je podigao kamen i razbio prednji prozor kuće, i nastavio da ulazi kroz ulazna vrata.

Sudija Mekdermot je rekao da je Pauer napao Kerija u svojoj spavaćoj sobi, a postojala je sugestija da je napao i Kerijevu majku.

Odrasla osoba koja je počinila isti zločin suočila bi se sa glavnom kaznom od sedam godina, rekao je sudija.

Uzimajući u obzir Kerijeve godine i "tešku situaciju pod pritiskom koju je stvorio pokojnik, a koja nije bila njegova", postavio je maksimum na pet godina i šest meseci.

Dalje je smanjio to uzimajući u obzir Kerijevo kajanje i da je odmah kontaktirao hitnu pomoć nakon uboda nožem i prihvatio odgovornost za nanošenje smrtonosne rane.

Keri se smatra umerenim rizikom od nasilnog prestupa u budućnosti i od njega će se tražiti da radi sa službama za uslovnu kaznu i da se angažuje u upravljanju besom i nasiljem ako se bude smatralo potrebnim nakon puštanja na slobodu.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA